dilluns, 7 de març del 2011

Sarkozy entrega al Senador Paul Blanc una missió sobre discapacitats


El públic continua sense conèixer les activitats concretes dels Senadors
En una carta de compromís amb data de divendres, el president de la República, Nicolas Sarkozy, encarrega el senador Pau Blanc d'una actuació en l'àmbit de la discapacitat. El batlle de Sornià ja destaca en les esferes més altes del poder francès com a especialista de l'atenció a la gent gran.
Diumenge, 6.3.2011. 23:30h
La tasca concreta dels dos Senadors de la Catalunya del nord, que continua perfectament desconeguda per part del públic general, no deixa d'incloure diversos àmbits d'actuació, el darrer dels quals acaba d'arribar a mans del mateix Nicolas Sarkozy. D'aquesta manera, el senador Jean-Paul Alduy, de la UMP, és mobilitzat com acomunicador en una missió per avaluar el funcionament del servei d'ocupació Pôle Emploi, amb conclusions que s'esperen al mes de juny. També defensa, en el marc del seu mandat al Senat, un projecte de llei per al "desenvolupament de les llengües i les cultures regionals". Pel seu costat, el Senador Paul Blanc, també de la UMP, acaba de rebre una missió de la mà del President de la República, Nicolas Sarkozy. Ja involucrat en l'àmbit de la dependència de la gent gran, com en la reforma de la llei de discapacitat, el batlle del municipi de Sornià és nomenat des d'ara per treballar al costat de la ministra de la Solidaritat i de la Cohesió Social, Roselyne Bachelot-Narquin, i del ministre de l'Educació estatal, del Jovent i de la vida associativa, Luc Chatel, per tal de resoldre, després d'identificar-les, les mancances del dispositiu d'escolarització de la mainada discapacitada.

La carta de Sarkozy, que diu "vós sou reconegut en l'àmbit de la discapacitat", referint-se a Blanc, el convida a actuar abans d'una inspecció del funcionament de les "cases departamentals per a les persones discapacitades". La voluntat presidencial, segons la qual haurà de treballar Paul Blanc, també pretén fomentar "la cooperació entre l'educació ordinària i l'educació adequada". El senador ha de presentar el seu informe el 15 de maig, per mor que les seues recomanacions puguin ser discutides en la propera conferència estatal de la discapacitat, que se celebrarà al mes de juny.

Paul Blanc, batlle de Sornià (Fenolleda) i Senador de la Catalunya del nord © Senat francès
Paul Blanc, batlle de Sornià (Fenolleda) i Senador de la Catalunya del nord © Senat francès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada