dissabte, 19 de març del 2011

Tremosa culpa l''esquerra catalana' de la paràlisi del corredor mediterrani


Considera un 'mal senyal' que el ministre espanyol afirmés que mail el prioritzarà per davant de la via atlàntica o aragonesa

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, es mostra esperançat i considera que som més a prop que la UE inclogui el corredor mediterrani dins la xarxa ferroviària prioritària després de la visita que la delegació de la Comissió de Transports del Parlament Europeu ha fet aquesta setmana a Catalunya. L'eurodiputat destaca que la Comissió només fa un o dos viatges a l'any i raona que si no hi hagués un 'altíssim interès europeu' en el corredor no hauria vingut. Tot i admetre que Europa no ens salvarà del 'cafè per a tothom ferroviari' de l'Estat espanyol considera que si declara prioritari l'eix mediterrani reforçarà les posicions dels catalans per demanar inversions a Madrid. En aquest sentit, en declaracions a directe!cat, Tremosa ha culpat l''esquerra catalana' -en referència als diputats del PSC, ERC i ICV- de la paràlisi del corredor mediterrani per no haver pressionat prou el govern espanyol perquè inverteixi en aquesta infraestructura clau per a l'economia del país.
DISSABTE, 19 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Ramon Tremosa ha valorat molt positivament la visita que, durant tres dies, han realitzat dos alts càrrecs de la Comissió Europea i un grup de 13 eurodiputats de la Comissió de Transports i Turisme del Parlament Europeu, així com també tècnics de la cambra europea; per tal de conèixer de primera mà empreses i infraestructures que fa anys que es preparen per rebre el corredor mediterrani.

Tremosa certifica que 'la Comissió Europea i els eurodiputats han pogut certificar que Catalunya fa anys que es prepara per tenir el corredor mediterrani' en les visites que han fet a l'aeroport, el port i les multinacionals que en traurien rendiment.

'En dictadura o en democràcia, l'Estat espanyol no ha fet res fins ara'
L'eurodiputat de CiU es lamenta de la manca de suport del govern espanyol, ja sigui del PP o del PSOE, pel corredor mediterrani i afirma que han convertit l'Estat espanyol en 'una illa ferroviària'. Destaca la importància de la implicació del govern ja que Europa només finança entre el 10 i el 15% de l'obra, sempre i quan l'estat membre executi l'obra. En aquest sentit cal tenir en compte que ja hi ha dos vies incloses dins de la xarxa europea ferroviària: l'eix atlàntic -que ja s'està construint- i la Travessia Central pels Pirineus.

El ministre espanyol de Foment 'no té cap credibilitat'
La visita dels eurodiputats ha coincidit amb la presentació per part del ministre espanyol de Foment, José Blanco, del projecte tècnic del corredor mediterrani. Una presentació que coincidia en dia i hora amb l'arribada dels eurodiputats, i que es produïa després de diversos ajornaments- que es va fer totalment al marge de la visita programada. Tremosa atribueix 'cap credibilitat' al ministre Blanco tenint en compte que 'al govern li queden mesos' i ni tan sols té els diners per fer les inversions que ha compromès.

Recorda que fa més d'un any que s'esperava la presentació del projecte tècnic del corredor mediterrani que s'ha fet quan falten només unes setmanes perquè la UE decideixi les prioritats. És per això que Tremosa considera que Blanco 'ha hagut de mullar-se' per no quedar fora de joc si Europa finalment acaba donant prioritat al corredor mediterrani. Valora molt negativament les paraules del ministre a Barcelona assegurant que el corredor mediterrani no seria 'mai' prioritari per davant de cap de les altres connexions de l'Estat espanyol amb Europa, ja que comparteix la tesi del catedràtic d'Economia aplicada de la UB, Germà Bel, queEuropa pot forçar Espanya a decantar-se per rebre subvencions per a un únic projecte.

Malgrat tot, considera que hi ha possibilitats i deixa la inclusió del corredor a mans de la pressió política que puguem fer els catalans. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada