dijous, 17 de març del 2011

Vidal Quadras (PP), a favor de les centrals nuclears

"El nombre de morts serà insignificant si es compara amb la xifra del terràtremol i el tsunami"

Redacció / 16/03/2011 14:12
L’eurodiputat del PP Aleix Vidal Quadras, que és catedràtic de Física Nuclear, demana “calma” fins que no es conegui l’abast de les explosions de la central de Fukushima. Al seu parer, si s'analitza fredament el que ha passat, "la despesa de vides humanes en el pitjor dels escenaris serà insignificant comparat amb la mortalitat inflingida per la suma del seisme i el tsunami”.

“L'abast i conseqüències de l'accident nuclear de Fukushima encara no poden determinar amb exactitud”, explica Vidal Quadras en un article publicat a aquest dimarts a ‘La Gaceta’. L'escrit de l'eurodiputat és citat pel diari ‘El Plural’ aquest dimecres, com un exemple més d'aquells representants de la dreta espanyola que estan a favor de les nuclears.

En el cas que “el desastre arribés a les seves últimes conseqüències i es produís un Txernòbil japonès, el pitjor que podríem fer és deixar-nos portar pel xoc emocional associat a aquests desgràcies”, afirma l’eurodiputat, tot afegint que arran d’aquell incident es van prendre decisions precipitades.

“L’explosió del reactor ucraïnès va deslligar una cadena de reaccions apassionades en la ciutadania i en els polítics que van donar lloc a decisions que hem pagat molt cares en termes de competitivitat econòmica, seguretat de subministrament i preservació del medi ambient”, escriu.

Segons el popular, a Espanya “l'aturada nuclear imposat pels socialistes a principis dels vuitanta del passat segle ha incrementat enormement les nostres emissions de gasos d'hivernacle, ha encarit absurdament l'electricitat, ha acumulat un immanejable dèficit de tarifa i ha incrementat perillosament la nostra vulnerabilitat davant subministradors externs”.

Per això, insisteix que el pugui passar arran de l’incident de de Fukushima serà “insignificant” si es compara amb els morts que ja ha provocat el terratrèmol. En aquest sentit, també diu que serà més car reconstruir totes les infraestructures destruïdes pel terratrèmol i el tsunami que tancar els tres reactors malmesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada