dimecres, 30 de març del 2011

Xavier Trias: 'Si Espanya continua així, vull la independència de Catalunya'


El candidat de CiU es mulla pel 10A: 'Li asseguro que aniré a votar'

El candidat amb més números de ser el proper alcalde de Barcelona, Xavier Trias, no té cap problema per reconèixer que vol la independència de Catalunya i per explicar que votarà a la consulta sobre la independència del 10 d'abril. Ho va fer aquest dimarts al vespre, durant la seva intervenció al 59 segons de Televisió Espanyola. En ser preguntat sobre el seu possible suport a la independència de Catalunya, Trias va ser molt clar: 'Si Espanya continua així, vull la independència'. 'Si Espanya canviés i apostés per una Espanya plurinacional', afegia Trias, 'llavors li diria que no'. Tot i aquest matís, Trias considera que 'en aquest moment l'actitud dels dos partits majoritaris ens tanca les portes pel que fa al reconeixement de l'Espanya plurinacional', i en aquest context, el candidat de CiU a l'alcaldia es mostra favorable a la consulta sobre la independència del 10A: 'Jo aniré a votar, li asseguro que aniré a votar'. Aquesta posició de suport al 10A contrasta amb la persecució sistemàtica contra la consulta ordenada per l'alcalde Hereu, un boicot que ja es troba als jutjats a causa de la denúncia presentada per Barcelona Decideix.
DIMECRES, 30 DE MARÇ DE 2011 12:44 H
Tal com recull La Voz de Barcelona, en l'entrevista a Televisió Espanyola Trias va mostrar-se convençut que CiU serà la formació més votada a les municipals del 22 de maig, però va reconèixer que, si no fos així, deixarà la política 'perquè s'ha de saber perdre'.

Trias demanava el vot pel seu partit per tal de poder votar 'sense estar lligat de mans i peus', i carregava contra Jordi Hereu i el PSC, de qui considera que les primàries han estat un 'desastre' perquè només l'han votat 2.500 militants i simpatitzants dels 12.000 que podien fer-ho. 'Això vol dir que tens el partit trencat, és un desastre'.

Pel que fa a l'aliança independentista d'Unitat per Barcelona, Trias celebrava que l'independentisme no desaparegui de l'Ajuntament, i treia ferro a la presència de Joan Laporta com a ticket electoral de Portabella. 'La presència de Laporta a mi no em preocupa, a qui hauria de preocupar és al senyor Portabella', va reblar. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada