dimecres, 13 d’abril del 2011

Anna Simó: 'Aquests quatre anys són decisius i no ho podem deixar per més endavant'


ERC aprofita per apostar pel concert econòmic i així evitar 'l'asfíxia financera a Catalunya'

En la seva intervenció al Debat a la Totalitat sobre la proposició de Llei de declaració d'independència de Catalunya Anna Simó ha apel·lat a la participació a les consultes per reforçar el discurs independentista d'ERC. Després de retreure l'ús de tòpics falsos sobre Catalunya a la diputada del PP María Llanos de Luna, ha considerat la d'avui com una nova fita per a la història de l'independentisme del país. 'Aquests quatre anys són decisius i no ho podem deixar per més endavant' per això 'volem que avanci aquest procés sense tallar el debat', ha dit Simó, i 'volem que en la tramitació puguem aportar també les nostres esmenes d'acord amb el full de ruta que nosaltres hem traçat'.
DIMECRES, 13 D'ABRIL DE 2011 18:07 H
'Ni els canvis es produeixen sols ni s'han de fiar a la societat' i emparant-se en aquesta sentència ha aprofitat per alertar a la resta de diputats que 'l'asfixia financera a Catalunya farà inviable l'Estat del Benestar i de l'economia catalana si no s'assoleix el concert econòmic'. Al Parlament 'hi ha una majoria àmplia que estem pel concert econòmic' i per això, a la resposta de 'i després de les consultes, què?' és 'consultes vinculants: la primera, sobre el concert econòmic i, la segona, sobre l'autodeterminació'. Consegüentment, ha apostat per durant el 2011 consensuar el model de finançament i posar-lo a disposició de la ciutadania perquè el 2012 el ratifiqui.

La republicana ha aprofitat la seva intervenció per recordar la incoherència entre les paraules d'Oriol Pujol durant la valoració de les consultes de diumenge, quan va reconèixer que els partits polítics van 'dues passes enrere' de la ciutadania, i l'afirmació que temps enrere havia fet el president Artur Mas en dir que la ciutadania no estava preparada per la consulta. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada