lunes, 4 de abril de 2011

Duran i Lleida, l'enemic número 1 de la consulta


El líder d'Unió es referma en el seu rebuig a la consulta i reitera que no votarà per convicció · Assegura que Europa no acceptaria la independència declarada unilateralment pel Parlament

Només falta una setmana per la consulta sobre la independència de Barcelona, i contra tot pronòstic la principal veu d'oposició al referèndum no prové dels partits espanyols, com PSC, PPC o Ciutadans, sinó de CiU, i en concret, del secretari general de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida. El líder d'Unió ha tornat a defensar aquest dilluns que ell no votarà en la consulta del 10 d'abril perquè tampoc ho faria si li preguntessin al Congrés. En declaracions a Catalunya Ràdio, Duran ha dit que Artur Mas actua 'amb coherència' amb les seves idees, però ha afegit que ell també ho ha de fer, i per tant s'oposarà a la independència de Catalunya. 'Si demà em posen aquesta pregunta al Parlament espanyol no la votaré. Per tant, no puc fer una cosa diferent quan estigui assentat a l'escó, perquè no ho diu el programa electoral de CiU, i en un acte d'una consulta popular', ha apuntat. Duran també ha recuperat el discurs de la por, assegurant que Europa no acceptaria la independència declarada unilateralment pel Parlament.
DILLUNS, 4 D'ABRIL DE 2011 12:34 H
Duran ha recordat que Mas sempre havia dit que ell votaria a favor en una consulta, i ho ha fet 'amb coherència' amb les seves idees. Ha mostrat el seu respecte per la decisió de Mas i també per la de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que assegura que ella no pot deslligar-se del seu càrrec.

'El senyor Mas té una manera de pensar i és coherent amb la seva manera de pensar. I jo també. En el programa de CiU no hi és la independència de Catalunya. Cadascú actua en conseqüència amb el que pensa', ha al·legat.

El líder d'UDC ha recordat que el seu partit aposta per la confederació, i no vota en aquesta consulta perquè no existeix aquesta opció, però respecta que d'altres ho facin encara que sigui per fomentar la participació. En aquest sentit, ha argumentat que ell no pot actuar diferent al Congrés i en una consulta ciutadana, i com que no votaria si li preguntessin a la cambra espanyola, tampoc ho farà aquesta diumenge.

D'altra banda, ha remarcat que 'un polític no pot moure's només amb el cor, sinó que ha de buscar un equilibri entre el cap i el cor'. En aquest sentit, ha assenyalat que 'Europa no estaria a favor que unilateralment el Parlament declarés la independència, a no ser que ho fes d'acord amb Espanya'. Per posar un exemple, un britànic, ha dit, no donaria suport a això perquè té por que li pugui passar el mateix en el seu país. 

NOTÍCIES RELACIONADES