dissabte, 16 d’abril del 2011

Ecologistes en Acció denuncia 'l'acumulació d'incidents' durant les recàrregues de combustible a la central d'Ascó


Després que aquest dijous es registrés un conat d'incendi en un panell elèctric de l'edifici auxiliar

Ecologistes en Acció ha denunciat una 'acumulació d'incidents' durant les recàrregues de combustible a la central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre). Després que aquest dijous es registrés un conat d'incendi en un panell elèctric de l'edifici auxiliar d'Ascó I, l'organització ecologista ha assegurat que la reiteració de successos durant les tasques de recàrrega demostren 'la manca de qualificació tècnica del personal que intervé en el procés'. 'Hi intervenen moltes persones sense preparació, atretes per uns sous elevats', han assenyalat des d'Ecologistes en Acció, que demana que s'investigui si l'incendi ha afectat la salut dels treballadors per una possible emanació i inhalació de fums tòxics.
DISSABTE, 16 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
'Especialment si el panell disposava de materials clorats que en la seva combustió poden generar dioxines i furans', han puntualitzat des de l'organització ecologista, que també exigeix una investigació sobre les 'males pràctiques' durant les recàrregues d'Ascó.

Segons ha recordat Ecologistes en Acció, l'episodi més greu es va produir el novembre de 2007 quan es va produir un alliberament de partícules radioactives del combustible gastat a l'exterior durant el buidatge de la cubeta del canal de transferència, 'una tasca que va ser encomanada a personal inexpert'. Aquestes partícules radioactives van viatjar centenars de quilòmetres i l'episodi va agreujar pel mal funcionament dels monitors de mesurament radioactiu. A banda, la fugida es va intentar ocultar i es va permetre que cent d'escolars visitessin la central. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada