dissabte, 16 d’abril del 2011

El curs vinent hi haurà 900 professors menys, segons els sindicats

ACN - 15/04/2011 21:36
El curs vinent hi haurà 900 professors menys a les escoles, segons han explicat els sindicats en sortir de la reunió amb el Departament d'Ensenyament. Aquests mestres equivalen a la meitat de les jubilacions que no es reposarien. En la reunió, sindicats i conselleria han debatut sobre les cinc mesures que la consellera Irene Rigau va presentar dilluns per fer front a la crisi i que els sindicats van rebutjar. Els sindicats van calcular en un primer moment que aquesta reorganització implicava la pèrdua de 3.425 llocs de treball, però un cop el Departament els hi ha posat els números sobre la taula expliquen que la Conselleria ha admès que hi haurà 900 professors menys a la plantilla docent.

En la trobada d'aquest divendres, els sindicats han demanat en un primer moment la retirada total de les cinc mesures proposades per Rigau en considerar-les innacpetables. L'únic acord al que s'ha arribat però es que la negociació continuarà passada la Setmana Santa.

La portaveu d'Ensenyament de CCOO, Montserrat Ros, ha valorat positivament que, segons ha dit, la conselleria està estudiant no aplicar la mesura de limitar les hores de vigilància als patis, cosa que ha valorat positivament.

Segons aquest sindicat, Ensenyament els hi ha explicat que mantindrà 540 professors dels 2.800 que actualment estan impartint la sisena hora, el que suposaria mantenir aquesta hora de més a unes 200 escoles. Calculen també destinar 1.875 mestres a impartir reforç en aquells centres on s'elimini la sisena hora i 1.152 més per aplicar la diversificació de quart d'ESO, mesura que està estudiant el govern espanyol i que Ros ha assegurat que no és necessari començar a aplicar el proper curs ja que encara no està regulada.

Davant d'aquests xifres, CCOO defensa que per fer front a les noves necessitats d'escolarització, amb 15.000 nous alumnes, calen reposar les 1.600 persones que es jubilaran i incrementar en 1.900 més la plantilla, en total 3.500 nous contractes. De no ser així, el sindicat assegura que es tracta "d'una manera de retallar".

Ros ha considerat que amb aquestes dades reconeixen la pèrdua de 900 mestres, que són la meitat dels 1.800 que CCOO assegura que s'han de jubilar, xifra que ha considerat "millor però no suficient". Ha assegurat que estan disposats a negociar, tot i que a quatre anys i no només pel que fa al proper curs, i disposats a arribar a "un any d'austeritat" per després mirar com evolucionar. A més, Ros ha reclamat que es mesuri segons el pressupost i no les dotacions de plantilla ja que ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va "comprometre" a no reduir la dotació econòmica en aquest àmbit.

Des d'USTEC•STEs, Rosa Cañadell ha afirmat que calen "un mínim de garanties de que no hi haurà cap professor que es queda sense el seu lloc de treball" per a començar a negociar. Ha explicat que una manera de fer-ho és ampliant el pacte d'estabilitat del personal interí i substitut. "Si és veritat que signin", ha desafiat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada