diumenge, 3 d’abril del 2011

El Ministeri d'Economia espanyol convida el Govern a augmentar impostos per reduir el dèficit


El secretari d'estat d'Hisenda explica a Mas-Colell en una carta que la retallada del 10% és insuficient

El Ministeri espanyol d'Economia i Hisenda ha instat a la Generalitat a apujar els impostos que controla, a més de doblar els esforços per reduir les despeses. En una carta datada el 23 de març i publicada aquest dissabte per La Vanguardia, el secretari d'estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, comunica al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que la retallada del 10% de la despesa de l'administració catalana 'no és suficient'. En l'àmbit dels ingressos, Ocaña transmet a Mas-Colell que aquests 'són els que ja coneixes i no es poden contemplar increments excepte que adopteu mesures normatives en el vostre àmbit d'autonomia i amb efectes a 2011'.
DISSABTE, 2 D'ABRIL DE 2011 12:04 H
El Secretari d'Estat d'Hisenda commina el Govern a que faci arribar un nou pla que compleixi amb els objectius establerts per a 2011. Segons diu, la primera versió del Pla Econòmic Financer de reequilibri presentat el 31 de gener 'no és suficient'. Ocaña declara que 'només una aposta per ajustar el dèficit de les administracions als objectius d'estabilitat compromesos reforçarà la credibilitat i reduirà les pressions del mercat' i afegeix que, en canvi, 'l'absència d'aquesta decisió erosionarà la reputació de la Generalitat i redundarà en un increment de les tensions financeres'.

Ocaña comenta també que 'no ens podem lamentar pel què no es va fer abans' perquè, segons diu, la Generalitat és 'responsable' de les seves finances. No obstant això, assegura que si s'haguessin acomplert els objectius de reducció del dèficit el 2010 'el marge per reduir la despesa seria menor, per la qual cosa l'esforç addicional a realitzar seria també molt important'. El secretari d'estat recorda que la Generalitat va tenir un dèficit del 2,41% i que aquest any s'ha de fer la consolidació de dos exercicis, 'recuperant la senda per situar-la en el -1,3%'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada