divendres, 1 d’abril del 2011

El Ministeri d'Economia espanyol no pensa pagar els diners que li reclama la Generalitat pel 2011


Es nega a complir amb el fons de competitivitat del nou sistema de finançament · Mas-Colell assenyala que sense aquesta aportació hauria de retallar la despesa en més d'un 20% per arribar a l'objectiu.

El Ministeri d'Economia espanyol ha comunicat formalment que no pagarà els diners que el Govern preveu per aquest 2011 -1.350 milions d'euros procedents del fons de compensació del nou sistema de finançament- i, a més, ha demanat a l'executiu català que redobli els esforços per arribar al 1'3% del dèficit. El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell ha denunciat que si l'Estat espanyol no paga la Generalitat hauria de retallar la despesa en més d'un 20%, el doble del que ha previst per a aquest 2011. El conseller d'Economia està disposat a reduir el dèficit fins l'1'1% en els pròxims 3 anys però si no hi cap compromís de l'Estat veu impossible que en només un any Catalunya passi d'un dèficit que se situa gairebé al 3'9% al 1'3%. L'executiu català espera ara que el govern espanyol mogui fitxa per desencallar la negociació.
 DIVENDRES, 1 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
Aquesta és la resposta de Mas-Colell, que fins ara s'ha mostrat molt prudent en la negociació, després de rebre una comunicació formal del Ministeri d'Economia en què assegura que no pagarà a Catalunya els diners que l'executiu català ha previst en el pla i demana que se'n faci càrrec la Generalitat.

De moment, aquest dijous des del Ministeri d'Economia han recordat que si Catalunya no compleix el dèficit establert no podrà tenir el permís per endeutar-se a llarg termini, és a dir, amb venciment superior a un any. Fonts del Ministeri asseguren que les regles aprovades amb el vot de Catalunya al Consell i Política Fiscal i Financera estableixen que si s'incompleix l'objectiu fixat les operacions de deute a llarg termini se sotmeten a l'aprovació del Ministeri d'Economia i al vist i plau al pla de reequilibri. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada