divendres, 1 d’abril del 2011

El 'New York Times' apunta a la solidaritat amb l'Estat espanyol com a causa del dèficit de Catalunya


Recull les crítiques del conseller Mas-Colell al president espanyol pel mal hàbit d'anunciar mesures que després han de pagar les autonomies

DIVENDRES, 1 D'ABRIL DE 2011 11:08 H
La picabaralla entre el govern espanyol i la Generalitat per l'objectiu de reducció del dèficit torna a ser motiu d'interès de la premsa estrangera. Si aquest dimarts era el Financial Times qui dedicava un espai de la portada a aquest debat, avui és el New York Times qui torna a abordar-lo apuntant una vegada més a la gran contribució de Catalunya a la solidaritat amb les autonomies més pobres i no al malbaratament dels recursos com a causa del dèficit de les finances de la Generalitat. El diari recull també els retrets del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, denunciant la tendència del mandatari espanyol a anunciar mesures i prendre decisions des de l'executiu espanyol que després han de finançar les autonomies.
L'article també posa en valor el potencial econòmic de Catalunya. Amb declaracions de l'empresari Joaquim Boixareu, es defensa la capacitat de Catalunya de superar abans que l'Estat espanyol la crisi econòmica atenent a les xifres d'exportació.

A més, el New York Times ha inclòs en el seu article les consideracions del representant del Col·lectiu Emma, Salvador García Ruiz, denunciant l'espoli fiscal que pateix Catalunya. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada