dilluns, 4 d’abril del 2011

Els crítics d'Unió demanen a Duran i Lleida que defensi la independència o que plegui

Asseguren que el partit ja fa temps que ha decidit defensar l'horitzó de l'Estat propi, i demanen al líder democristià que deixi de parlar d'Estat confederal.

Les darreres declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida menystenint el vot a favor de la independència de l'expresident Pujol han caigut molt malament al corrent crític d'Unió 'El Matí', que exigeixen a Duran que defensi la independència o que abandoni la formació. Segons l'exdiputat Carles Puigdomènech, Unió ja fa temps que ha aprovat als seus congressos abandonar la defensa de l'Estat confederal i apostar per una Catalunya amb Estat propi dins la Unió Europea, i per tant, demanen al president del Comitè de Govern d'UDC 'que defensi el que va votar el seu partit i, si no li agrada, que proposi canviar-ho o que plegui'.
DILLUNS, 4 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
Des del Matí recorden a Duran i Lleida que 'la confederació hispànica ha quedat certificat que és impossible', mentre que 'de la independència només sabem que és molt difícil', i li recorden que com a líder d'Unió ha de defensar el que s'aprova en les ponències i congressos del partit, que en aquest cas seria abandonar la 'utopia' de l'Estat confederal dels anys 30 i apostar per la independència tal com s'ha decidit darrerament.

A més l'exdiputat Puigdomènech recorda que 'el que ha generat i genera frustració, divisió i fractura és la resposta de l’Estat espanyol a les demandes catalanes i la incapacitat de líders com el senyor Duran d’oferir amb credibilitat i garanties de ser acceptat per Espanya un model alternatiu d’Estat espanyol on Catalunya es senti còmode i sigui tractada justament'. En aquest sentit, es pregunta 'què defensarà el senyor Duran quan l’estat espanyol negui una vegada més un tracte fiscal just per Catalunya? La independència? La conversió a una simple regió més espanyola? Per què els nostres només veuen el risc de fractura i frustració dels altres?'

Per últim, el corrent crític d'Unió demana a Duran que es prengui més en consideració les opinions de Jordi Pujol, ja que encara és president de la federació de partits a la que pertany UDC. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada