dissabte, 16 d’abril del 2011

ERC reclama un pacte nacional per la sanitat davant de les retallades


Joan Ridao qualifica de 'greu irresponsabilitat' que Mas compari la situació de Catalunya amb Grècia

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha reclamat l'assoliment d'un pacte nacional per la sanitat com els que s'han establert anteriorment en educació i immigració. Ridao ho ha justificat explicant que el problema de la sanitat catalana 'és estructural i ve de lluny' i que la seva solució requereix de diàleg, concertació, pactes entre totes les parts implicades i no de les 'retallades discrecionals' que porta a terme el Govern. Ridao també ha criticat 'la hipocresia' i 'doble moral' de PP i PSC per no firmar la proposició no de llei que reclama que l'Estat pagui a Catalunya el 1.450 milions d'euros dels fons de competitivitat. Després d'una reunió mantinguda amb el president de la Pimec, Josep González Sala, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat l'assoliment d'un 'pacte català per la sanitat' per evitar que 'qualsevol Govern' pugui 'fer entrar el clau per la cabota' en el model sanitari.
DISSABTE, 16 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
Ridao ha criticat que el Govern vulgui resoldre els problemes estructurals de la sanitat catalana aplicant retallades 'discrecionals' del 8-10%. Segons Ridao, el problema de la sanitat té a veure amb el subfinançament i la gestió més o menys eficient i, per tant, és un problema estructural que reclama solucions 'sensates' i 'concertades'.

El secretari general dels republicans ha reclamat diàleg i concertació entre totes les parts implicades, una actitud que es traduiria en l'assoliment d'un pacte nacional per la sanitat com els establerts en immigració i educació.

Ridao ha criticat la doble moral del PP
Però aquesta reclamació no ha estat l'única demanda que ha fet. Ridao s'ha queixat de la doble moral mostrada pels populars, en la visita de Rajoy a Catalunya, i el PSC sobre la qüestió del pacte fiscal. La negativa de populars i socialistes a donar suport una proposició no de llei per tal que l'Estat pagui a la Generalitat els 1.450 milions del fons de competitivitat ha despertat la indignació del republicà, que els ha acusat 'd'hipòcrites'. Ridao ha alertat que sinó es paguen aquests diners, el Govern podria tenir la temptació de doblar la retallada fins a un 20%. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada