divendres, 1 d’abril del 2011

Jordi Pujol ja ha votat anticipadament la independència al 10A


L'expresident de la Generalitat ha explicat a Catalunya Ràdio que ha votat pel 'sí' a l'Estat propi aquest mateix dijous.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, ha explicat aquesta tarda a Catalunya Ràdio que avui mateix ha votat anticipadament en la consulta sobre la independència de Barcelona. Segons ha revelat al programa de Sílvia Cóppulo, el president de CiU ha votat 'sí' a l'Estat propi, i d'aquesta manera és el primer expresident català que fa el pas i vota en un dels referèndums independentistes organitzats per la societat civil. Cal recordar que el passat 25 d'abril la llavors segona autoritat del país, l'expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, va votar en la consulta de Reus mentre exercia el càrrec, i s'espera que l'actual president de la Generalitat, Artur Mas, també s'acosti a les urnes de Barcelona Decideix i dipositi el seu vot a favor de la independència, ja sigui el 10 d'abril o de manera anticipada.
DIJOUS, 31 DE MARÇ DE 2011 17:46 H
Cal recordar en la mateixa onada de consultes del 25 d'abril on va votar Benach, el llavors president de la Generalitat, José Montilla, va rebutjar participar de la festa de la democràcia que són les consultes i va rebutjar votar al referèndum de Sant Just Desvern. A l'espera de conèixer si Pasqual Maragall votarà o no el 10A i de que Artur Mas decideixi si vota o no en la consulta, el vot de Pujol és el de la màxima autoritat catalana que s'ha pronunciat a favor de la independència.

L'expresident, que no ha deixat que se'l retratés mentre exercia el vot, ha reiterat a la ràdio que no existeix un compromís més profund per la independència que el seu, ja que en el seu gir cap a l'independentisme ha hagut de rectificar les tesis que ha defensat durant 30 anys. Cal recordar que aquest mateix dimarts Pujol defensava, en una multitudinària conferència, que no veu més camí per Catalunya que la independència, i admetia que no té cap més argument contra l'Estat propi que la manca de viabilitat política i el risc intern.

La plataforma Barcelona Decideix s'ha mostrat satisfeta pel gest de Jordi Pujol que interpreta com 'una acció plenament inserida en la normalitat democràtica i participativa que vol inspirar la consulta del 10A'. Barcelona Decideix ha agraït 'especialment' que Pujol hagi triat el sistema de vot anticipat per participar a la consulta i que hi hagi fet 'confiança', entenent que no hi veu 'dubte' de la seva solvència. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada