dissabte, 30 d’abril del 2011

La Conferència Nacional convida el sobiranisme a marcar el full de ruta per aconseguir l'Estat propi

El full de ruta proposa treballar per aconseguir una majoria social favorable a la independència amb la vista posada en un referèndum l'any 2014

Arran de l'èxit del procés de les consultes sobre la independència i després de la mobilització del 10 de juliol contra la retallada de l'Estatut, més de 200 personalitats han signat un manifest fent una crida a tots els sectors del sobiranisme i l'independentisme per aplegar-se aquest dissabte en la Conferència Nacional per l'Estat propi per marcar el full de ruta cap a la consecució de la independència de Catalunya. Prenent l'Assemblea de Catalunya com a referent, l'objectiu és constituir una Assemblea Nacional Catalana amb la intenció de conscienciar i mobilitzar la població per aconseguir una majoria social favorable a la independència i per a la celebració d'un plebiscit vinculant d'autodeterminació nacional amb garanties internacionals l'any 2014.
DISSABTE, 30 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
L'expresident del Parlament Ernest Benach, l'eurodiputat Oriol Junqueras i l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manuel Tresserras donen suport al moviment, així com els diputats de Solidaritat Toni Strubell i Uriel Bertran i 120 personalitats més. Aquesta darrera setmana també hi han donat suport el cantautor Lluís Llach i els actors Joel Joan i Àlex Casanovas. La Conferència vol recollir l'impuls i l'herència del moviment de les consultes sobre la independència, i a partir del 30 d'abril s'articularà com l'Assemblea que fixarà els passos per impulsar, des de la societat civil, el procés d'alliberament nacional de Catalunya.

De l'Assemblea de Catalunya a les consultes
En total són més de 120 les personalitats del món sobiranista i independentista, d'orígens socials i ideològics diversos, que han donat suport públic a la convocatòria d'aquesta Conferència. L'acte de presentació de la Crida nacional (pdf) 'és el resultat d'un esforç gradual i pacient d'articulació d'iniciatives i de clarificació d'idees que ha anat avançant al costat del procés que es va endegar a Arenys de Munt i dins el mateix esperit de transversalitat i de dinamització social'. Persones que havien viscut l'experiència de l'Assemblea de Catalunya van veure en aquella presència massiva i unitària a Arenys de Munt les condicions per a intentar un procés d'unitat de l'independentisme que permetés sortir de l'atzucac en que ens havia posat el marc polític espanyol de les autonomies.

A partir de la primavera del 2010 es dóna el tret de sortida al debat permanent entre unes 200 personalitats pertanyents a entitats  i associacions cíviques que havien treballat activament en el camp del sobiranisme i l'independentisme actuals. L'objectiu d'aquella etapa era aconseguir incorporar al màxim de sectors per mitjà d'un procés de debat entorn dos ponències: declaració fundacional i full de ruta que previsiblement seran aprovats aquest dissabte per un miler i mig de participants en la Conferència Nacional per l'Estat Propi.

Una majoria social per a la independència en un referèndum al 2014
Aquests documents seran discutits en la Conferència d'aquest dissabte i tenen per finalitat anar cap a la constitució d'un ampli moviment transversal i unitari, de base, que no és  ni serà cap organització constituïda ni esdevindrà en cap cas una plataforma políticoelectoral. L'Assemblea Nacional Catalana que es vol constituir es definida com una eina transversal per aglutinar a la societat civil i promoure, en endavant, la mobilització i conscienciació socials aplegant el màxim de sectors en la línia d'aconseguir una majoria social favorable a la independència. Que forci la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació vinculant i amb garanties, així com ajudar a conformar una majoria política favorable a la declaració d'independència i la seva internacionalització.

L'Assemblea Nacional Catalana vol ocupar un espai de treball que va més enllà de les convocatòries i disputes electorals, amb l'ànim d'incorporar totes les sensibilitats polítiques al seu si. L'organització de l'ANC es basarà en assemblees territorials i sectorials i la seva acció anirà encaminada a fer tot tipus d'actes que permetin ampliar la base social que doni la força suficient per a la consecució de l'Estat propi. 

DOCUMENTS RELACIONATS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada