divendres, 1 d’abril del 2011

La consulta comptarà amb més de 35 observadors internacionals


Arqué ha destacat que és important que els testimonis internacionals tinguin 'un ampli ventall de sensibilitats'

La comissió d'Internacional de Barcelona Decideix portarà més de 35 observadors internacionals de diferent àmbits com el polític, cultural, el de les arts i l'acadèmic. La coordinadora internacional de l'organització, Anna Arqué, ha afirmat en un comunicat aquest dijous que 'és molt important que els testimonis internacionals provinguin de diferentsbackgrounds amb un ampli ventall de sensibilitats i maneres d'entendre les relacions humanes'. Arqué i el seu equip ha prioritzat que els observadors no siguin exclusivament nacionals de nacions sense estat sinó que també participin ciutadans d'estats ja conformats perquè cal que 'els demòcrates d'Estats ja constituïts s'impliquin'.
DIVENDRES, 1 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
Arqué ha considerat que cal 'que els testimonis siguin diversos i amb perspectives diferents i que tots ells acabin considerant la consulta com un exercici executat amb seriositat i amb totes les garanties democràtiques que marquen les jornades electorals'. Ha destacat que 'exercir el dret universal d'autodeterminació no és exclusiu dels ciutadans de Catalunya, Escòcia o Flandes' i que per aquest motiu és necessari que estats ja constituïts es comencin a pronunciar sobre la consulta'.

Entre els representants hi haurà un membre del NV-A flamenc Jan Jambon, l'escriptor britànic Alex Leith, Josepa Aurrekoetxea i Belen Greaves del PNV, el director de teatre, coreògraf i ballarí danès Stuart Lynch, la diputada del Parlament Belga Sarah Smeyers, la diputada del JURA Pascal Prince, el membre del SNP escocès Christopher White, l'assessor en la campanya de Hillary Clinton a Puerto Rico, Fernando L. Sánchez Vélez,  la diputada sarda Claudia Zuncheduu, el catedràtic de filologia romànica a la Universitat de Frankfurt, Till Stegmann, el cap del Grup Parlamentari de Corsica Libera Jean-Guy Talamoni, el embre de la direcció del Festival anual ANZ Paul Cordy, la presidenta del del 'Black & White Theatre Festival' i cap de llista dels verds finesos, Katri Latt, el president VVB, Guido Moons i la directora de cinema ugandesa Nadia Lubov Nabbanja Mukibi.

També hi haurà representant d'Eusko Elkartasuna i de l'Esquerra Abertzale, a més de l'observador de l'estat espanyol i Catedràtic de Lingüística General a la Universitat Autònoma de Madrid, Juan Carlos Moreno Cabrera. De moment no hi ha confirmada la presència a Barcleona de Bart de Wever, el president del N-VA flamenc. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada