miércoles, 13 de abril de 2011

La Junta Electoral tomba els arguments d'Hereu per negar espais municipals a Barcelona Decideix


L'Ajuntament ha impedit l'ús de locals i la col·locació de banderoles a la via pública · La resolució arriba després de la consulta · L'organització va denunciar el consistori per discriminació ideològica

Tot i que el mal ja està fet i arriba massa tard, la Junta Electoral de Zona de Barcelona ha donat la raó a Barcelona Decideix (pdf) i ha desmuntat els arguments de l'Ajuntament de Barcelona per negar l'ús d'espais municipals per a la consulta sobre la independència celebrada aquest diumenge. El consistori barceloní s'escudava en la proximitat de les eleccions i assegurava que no era competència de l'Ajuntament sinó de la Junta Electoral determinar aquestes qüestions. Ara, un cop la consulta ja s'ha celebrat, la Junta Electoral resol que la seva competència sobre la cessió d'espais públics se circumscriu exclusivament al període de campanya electoral. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, creu que l'equip de Jordi Hereu 'queda al descobert com a únic responsable de les traves que es van posar a la consulta'. Barcelona Decideix ja va presentar una denúncia contra l'Ajuntament en considerar que se'ls ha discriminat per raons ideològiques. Avançant-se a una possible resolució del conflicte un cop ja hagués passat el 10A, van demanar que se'ls compensi pels danys i perjudicis.
DIMECRES, 13 D'ABRIL DE 2011 11:04 H
Segons la documentació feta pública aquest dimecres per Barcelona Decideix, la Direcció de Serveis de l'Ajuntament de Barcelona havia donat inicialment el vistiplau (pdf) a la cessió d'espais municipals a la consulta en no trobar cap impediment legal per fer-ho. Malgrat tot, aquests raonaments tècnics no van ser aplicats pel consistori que va decidir negar-s'hi argumentant que era competència de la Junta Electoral que ara s'inhibeix perquè la consulta no té cap connexió amb el procés electoral del 22 de maig.

Ignorància o malícia
El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha afirmat que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha actuat amb 'ignorància o malícia' ja que 'o bé desconeixien les normes electorals, o bé les coneixien massa bé i han jugat amb elles'. L'organització assegura ara que després del pronunciament de la Junta Electoral l'equip de Jordi Hereu 'queda al descobert com a únic responsable de les traves que es van posar a la consulta'. I creu que l'alcalde i el seu equip 'sabien que la Junta Electoral es constituiria molt poc abans, i que no decidiria res fins passat el 10A, i sembla que per això ho van fer; per usar un pretext que no podia ser desmuntat fins després de la consulta'.

Barcelona Decideix espera que aquesta decisió de la Junta Electoral reforci els arguments de la denúncia ja presentada en la qual s'acusa l'Ajuntament de vulnerar els drets fonamentals de la llibertat d'expressió. 

DOCUMENTS RELACIONATS