dissabte, 16 d’abril del 2011

La UE es posiciona a favor de TV3 al País Valencià


Tot i això, asseguren que no hi poden intervenir perquè no tenen competències en aquest àmbit

Nou revés al Govern de Francisco Camps a poques hores de la manifestació multitudinària a favor que TV3 es vegi al País Valencià. En aquest cas el suport a TV3 ha arribat d'Europa, on la vicepresidenta de la Comissió Europea i responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes, ha respost la interpel·lació de l'eurodiputat Oriol Junqueras sobre el cessament de les emissions, assegurant que les normatives europees imposen 'als estats membres l'obligació de no restringir les recepcions de retransmissions d'altres estats membres', i també dins d'un mateix Estat. Tot i això, Kroes ha recordat Junqueras que 'la Comissió Europea no té competències per intervenir en aquest cas', ja que la resolució d'aquest polèmic episodi de censura correspon als òrgans de l'Estat.
DISSABTE, 16 D'ABRIL DE 2011 10:59 H
Tal com informa Vilaweb, en la seva resposta de suport a les emissions de TV3 al País Valencià, Kroes ha reconegut el paper dels mitjans 'a l'hora de fomentar la riquesa lingüística i la diversitat', però ha recordat que es tracta d'un 'assumpte intern' de l'Estat espanyol.

Cal recordar que Junqueras va decidir elevar a la Comissió Europea el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià en considerar que el Govern de Francisco Camps contravé diverses normes europees, com la Carta Europea de les Llengües Regionals i la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals, ja que segons aquesta directiva, els estats de la UE han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals i han d'evitar que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacle per a la diversitat lingüística. Per això va demanar l'empara a les institucions europees perquè actuessin. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada