dimecres, 6 d’abril del 2011

L'Ajuntament de València intenta impedir l'actuació de Lluís Llach a favor de TV3


ACPV assenyala que el consistori al·lega problemes tècnics -el cantant només necessita un piano- però confien que el concert se celebrarà.

Acció Cultural (ACPV) ha assegurat que l'Ajuntament de València està dificultant l'organització de l'excepcional actuació de Lluís Llach que clourà la manifestació en favor de TV3 el pròxim 16 d'abril. El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, no ha entrat en detalls però ha suggerit que el consistori al·lega problemes tècnics en l'acte amb la voluntat que l'esperada interpretació de Llach s'acabi anul·lant. Gisbert ha avançat que l'entitat ho està posant tot de la seva part i que no hauria d'haver problemes perquè l'actuació no implica moltes dificultats tècniques. 'En qualsevol ciutat governada per un ajuntament amb un mínim de sentit de la cultura hauria de ser un honor que Lluís Llach actuara de manera gratuïta en aquesta ciutat després de quatre anys d'haver-se retirat', ha lamentat.
DIMECRES, 6 D'ABRIL DE 2011 15:45 H
El coordinador de l'entitat ha assegurat durant la presentació en roda de premsa de la manifestació del pròxim 16 d'abril a València en favor de TV3 que mentre ACPV intenta solucionar problemes tècnics també 'ha d'haver voluntat per l'altra banda perquè des del punt de vista tècnic no implica majors dificultats'. Gisbert ha avançat que l'actuació de Lluís Llach 'és un plantejament tècnic de mínims' perquè només hi actuarà el cantant amb el seu piano.

Acció Cultural ha recordat com recentment actes d'entitats com Escola Valenciana o la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic, el passat cap de setmana, han tingut dificultats per realitzar-se, o com el concert d'Obrint Pas i La Gossa Sorda del passat dissabte també va estar a punt de no celebrar-se a causa dels problemes posats per les autoritats valencianes.

'Qualsevol dels actes recents no planteja problemes perquè són plantejaments molt de mínims, en canvi actuacions o manifestacions properes o impulsades per l'equip de govern troben una infraestructura i un finançament tècnic que com a mínim és qüestionable', ha denunciat Gisbert.

'No és un retorn de Llach'

En relació a l'actuació de Llach, el coordinador d'ACPV ha dit que 'es guarda en secret quines cançons i quantes interpretarà' i que anirà precedida d'un concert de Feliu Ventura i de la lectura del manifest per part de l'actiu Pepa López.

Durant la roda de premsa, el president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent ha puntualitzat que l'actuació del cantautor de Verges 'no és un retorn' i s'ha referit a les paraules de Llach al seu web assegurant que es tracta 'de la meva manera concreta de militar aquell dia a favor d'un dret fonamental com és la llibertat d'expressió'.

Climent ha recordat que la setmana passada va fer quatre anys que Lluís Llach va deixar de cantar i que en aquell concert va començar dient que ell estimava el País Valencià i temia el que passava amb TV3. El president d'ACPV ha explicat que va telefonar el cantautor, que viu la major part de l'any al Senegal, i li va demanar d'actuar al final de la manifestació. Després d'unes primeres reticències de Llach, que havia dit no a molts suggeriments en actes amb els quals s'hi sentia molt proper, el cantant va acceptar. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada