lunes, 4 de abril de 2011

L'oposició fa balanç dels 100 dies de Mas amb webs, documents i mapes per denunciar les retallades


El PSC dedicarà tota la setmana a fer balanç mentre ICV-EUiA i ERC ja han començat aquest dissabte

Aquesta setmana es compleixen els primers 100 dies del Govern de la Generalitat. S'acabarà, així, el temps que tradicionalment dóna de marge l'oposició al nou executiu perquè comenci a desenvolupar les seves polítiques abans de començar a confrontar-s'hi. El missatge de la majoria de partits de l'oposició estarà centrat en denunciar les retallades que ha anunciat el Govern. Des del PSC ja s'ha preparat la documentació per denunciar les retallades mentre que en el cas d'ICV s'ha presentat un mapa per mostrar la localització geogràfica d'aquestes retallades. Per la seva banda, ERC vol posar en evidència les primeres 'relliscades' del Govern, centrades també en les retallades, a través d'una pàgina web.
DILLUNS, 4 D'ABRIL DE 2011 05:00 H
El Govern de la Generalitat ja prepara com farà el seu balanç dels primers 100 dies, que protagonitzarà el president Artur Mas amb una roda de premsa que se celebrarà al Palau de la Generalitat. L'oposició també té a punt el seu propi balanç i la majoria dels partits el centraran en denunciar les retallades que l'executiu està portant a terme.

PSC: la 'decepció' dels 100 primers dies

El PSC centrarà la seva activitat mediàtica de la setmana que ve a fer balanç dels 100 primers dies del Govern. Un balanç que començarà dilluns amb una reunió del grup parlamentari dels socialistes catalans i posterior roda de premsa del seu president, Joaquim Nadal. Al llarg de la setmana, el PSC té prevista una compareixença pública pràcticament a diari que tindrà com a objectiu fer aquest balanç, sobre el qual planarà sobretot la idea que el nou Govern ha generat 'decepció' en les seves primeres setmanes.

El grup parlamentari dels socialistes catalans està preparant un document sobre les accions dels 100 primers dies de l'executiu, que inclou un llistat de les retallades anunciades pel president i els diferents consellers amb l'objectiu de posar en evidència l'abast i les repercussions de les decisions de l'executiu en les seves primeres setmanes.

A més de les accions del grup del PSC al Parlament, també té previst fer balanç l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció pels socialistes catalans, Jordi Hereu. L'alcalde farà aquesta setmana un balanç específic de com està afectant l'acció del Govern i les retallades pressupostàries a la capital catalana.

ICV-EUiA: 'El mapa de les retallades'

ICV-EUiA ha fet públic aquest dissabte el 'mapa de les retallades' on posarà sobre un plànol de Catalunya els equipaments que més afectats es veuran per l'ajust pressupostari de la Generalitat. La portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, ha presentat aquest particular mapa, que serà el primer capítol de l'anàlisi que els ecosocialistes faran dels 100 primers dies de Govern d'Artur Mas i que tindrà en les retallades el seu principal accent.

La formació ecosocialista té previst complementar aquesta campanya amb accions a Internet que estan acabant de perfilar. A més, el proper dimarts, el grup parlamentari farà una reunió 'ampliada' per analitzar el balanç de l'Executiu a la que assistirà gent externa que ajudarà a donar forma al discurs d'ICV-EUiA sobre els 100 primers dies de Mas.

ERC: 'Les 100 primeres relliscades de CiU'

ERC va marcar la fita dels 100 dies com el fi de la indulgència en la seva tasca opositora. De fet han acumulat uns quants arguments en contra del Govern que han plasmat en una pàgina web que porta per títol 'Les 100 primeres relliscades de CiU' i que té una pell de plàtan com a imatge gràfica principal. Entre elles, les retallades al serveis socials centren la crítica dels republicans. En canvi, no hi són la famosa relliscada curricular de la vicepresidenta Ortega ni la supressió de l'impost de successions,

Però les eines 2.0 no són l'única via crítica que ha preparat ERC. Aquest dissabte s'ha mantingut una reunió amb diferents grups de treball que faran un balanç de la tasca del Govern. L'anàlisi s'ha estructurat al voltant de quatre eixos que coincideixen amb els que ERC va proposar a les passades eleccions al Parlament: resposta a la crisi, el debat de les esquerres, un país connectat en xarxa i identitat i republicanisme. Des d'aquests àmbits s'ha fet una valoració de l'acció del Govern de CiU, amb unes conclusions que es presentaran sota el lema '100 dies, 100 propostes'.

PPC, SI i C's faran els seus balanços

Els altres partits de l'oposició faran també balanç dels 100 primers dies del Govern d'Artur Mas, tot i que no tenen previst organitzar un acte concret. El PPC preveu fer balanç al llarg de tota la setmana dels 100 primers dies, tot i que sense fer cap acte específic. Per la seva banda, tant C's com SI també faran balanç, el primer amb una roda de premsa previsiblement dimecres i el segon amb una compareixença que tindrà lloc dijous. 

NOTÍCIES RELACIONADES