dissabte, 30 d’abril del 2011

Mas-Colell desafia l'Estat espanyol i anuncia que no complirà amb la reducció del dèficit exigida


El conseller d'Economia ja havia advertit que no seria possible assolir l'objectiu si Madrid no accedia a pagar el fons de competitivitat

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha anunciat aquest divendres que el dèficit per aquest 2011 se situarà per sobre del 2%, de manera que s'acabarà situant almenys 7 dècimes per sobre de l'objectiu de dèficit marcat pel govern espanyol per aquest any, l'1,3%. D'aquesta manera, Mas-Colell ha confirmat que Catalunya no complirà amb el sostre fixat per l'Estat i sobrepassarà àmpliament el sostre fixat. Amb tot, ha reiterat el seu compromís perquè la Generalitat compleixi els objectius de dèficit fixats per als anys 2012, 2013 i 2014. Mas-Colell ja va donar per fet aquesta setmana que la Generalitat no podria complir amb l'objectiu d'un dèficit de l'1,3% després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), donat que l'Estat espanyol va anunciar que no pagarà aquest any els 1.450 MEUR corresponents al fons de competitivitat. Aquest divendres ha afegit que se situarà 'per sobre del 2%'.
DIVENDRES, 29 D'ABRIL DE 2011 12:06 H
El conseller ha reiterat que reclamaran aquest fons fins l'últim dia de l'any però que no l'inclouran als pressupostos com a partida perquè no tenen garantit rebre aquests recursos. Aquesta 'diferència entre la despesa i els ingressos' comportarà que el dèficit per al 2011 estigui 'per sobre del 2%'. Mas-Colell, doncs, ha situat la previsió del dèficit almenys set dècimes per sobre del sostre marcat per l'Estat, tot afegint que encara no pot donar una dada precisa perquè els pressupostos estan en elaboració.

En canvi, Mas-Colell ha garantit el compromís de la Generalitat per complir amb els objectius de dèficit fixats per als propers tres anys. El 2012 aquest objectiu és de l'1,3%, el 2013 de l'1,1% i el 2014 de l'1%, tal com ha aprovat el CPFF amb el suport de la Generalitat. Mas-Colell ha garantit que Catalunya complirà amb els seus plans 'a tres anys vista'.

'Estem ben bé en el camí més ortodoxe de l'estabilitat pressupostària amb un any 2011 que hem de veure com un any d'una extraordinària excepcionalitat en tots els aspectes, perquè ho és en si mateix i perquè és un any de transició entre governs', ha dit.

El conseller d'Economia i Coneixement es reuneix aquest divendres amb els diferents grups parlamentaris per tal d'explicar-los les línies generals dels pressupostos que s'estan elaborant al departament. Mas-Colell ha dit que les 'paraules clau' són 'austeritat, serietat i credibilitat'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada