dilluns, 11 d’abril del 2011

Més de 257.000 barcelonins participen a la consulta en una jornada històrica per l'independentisme


Barcelona Decideix aconsegueix mobilitzar el 18,14% de les 1.420.580 persones cridades a votar · Això suposa el 21,37% del cens habitual.

Èxit esclatant de participació en la històrica consulta independentista d'aquest 10 d'abril a Barcelona. En el tancament dels col·legis i parades electorals, la consulta de Barcelona ha mobilitzat 257.645 barcelonins, fet que suposa un 18,14% de les 1.420.580 persones cridades a votar. A més si s'utilitza el cens de les eleccions oficials -sense el vot d'immigrants i majors de 16 anys- el percentatge s'enfila fins el 21,37% de participació sobre els censats. Pel que fa a la intenció de vot, amb el 44% escrutat fins ara, el 91,46% votants s'ha pronunciat a favor de l'Estat propi, una majoria aclaparadora similar a la registrada en altres onades. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha destacat que amb aquests resultats 'no és ni necessari fer una comparació amb les xifres de la consulta de la Diagonal', i ha afirmat que la capital catalana ha augmentat la mitjana de les consultes que s'han realitzat arreu de Catalunya en el darrer any i set mesos. El portaveu de Barcelona Decideix ha agraït als més de 3.000 voluntaris que, en paraules seves, 'ho han donat tot i no han rebut res', alhora que ha assegurat que mai s'havia pogut imaginar un resultat com el que s'ha donat aquest diumenge i que ha fet que la ciutat de Barcelona hagi  'fet història'.
DIUMENGE, 10 D'ABRIL DE 2011 12:35 H
Barcelona ha fet història. Amb aquestes paraules ha començat el portaveu de la plataforma Barcelona Decideix, Alfred Bosch, la seva intervenció per informar sobre les dades de participació de la consulta a la capital catalana. Un 18,14% de les 1.420.580 persones cridades a votar ha estat la xifra que, restant-li el vot d'immigrants i majors de 16 anys, s'enfila fins al 21,37%. En total, aquests dos col·lectius han sumat 13.394 vots.

El Sí arrasa amb el 91’46%

Amb el 44’65% dels vots escrutats fins ara, el 'Sí' ha guanyat amb un aclaparador 91,46% dels vots, mentre que els sufragis negatius han estat el 7,32%, els blancs l’1,22% i s’han registrat un 0,05% de vots nuls. A pocs minuts per la mitjanit, els voluntaris de Barcelona Decideix continuaven escrutant vots, però donada l’alta participació registrada l'organització ha avançat que no es donarien els resultats definitius fins aquest dilluns.

Barcelona fa pujar la mitjana de les consultes a Catalunya
Les xifres sobre el cens oficial donades aquest diumenge al vespre per Alfred Bosch suposen un augment de la mitjana de les més de 550 consultes que s'han fet a Catalunya en el darrer any i set mesos. Segons ha explicat el portaveu de la plataforma, la xifra assolida no es podia ni imaginar en somnis, i ha assegurat que la ciutat de Barcelona, 'ha fet història'. En aquest sentit, i enmig de l'eufòria desfermada pels nombrosos assistents a la roda de premsa, Bosch ha agraït el treball desinteressat dels més de 3.000 voluntaris que, segons ha explicat, 'ho han donat tot ino han rebut res'.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada