divendres, 15 d’abril del 2011

Més d'un miler de treballadors del sector sanitari es manifesten a Barcelona contra les retallades.


Avui la lluita continua davant de la Generalitat

Concentració, 14 d’abril a les 18 h. a la Pça Sant Jaume de Barcelona. Ahir una manifestació convocada per Facebook per la plataforma "Indignats. No a les retallades a la sanitat" ha aplegat aquest dimecres dia 13 a la tarda uns mil treballadors de la sanitat a Barcelona.

Kaos. Països Catalans | CGT | 14-4-2011 a las 10:52 | 

Una manifestació convocada per Facebook per la plataforma "Indignats. No a les retallades a la sanitat" ha aplegat aquest dimecres dia 13 a la tarda uns mil treballadors de la sanitat a Barcelona. Es tractava d’una protesta al marge de sigles però que ha comptat amb el suport de la CGT.
Metges i infermers, entre d’altres, s’han trobat al Portal de la Pau a les cinc de la tarda per protestar contra les retallades previstes a la sanitat pública catalana. Alguns provenien del Clínic, mentre que d’altres han anat arribant fins a l’estàtua de Colom procedents d’altres centres sanitaris. L’alt nombre de manifestants ha obligat la Guàrdia Urbana de Barcelona a tallar el trànsit, tot i que cap a dos quarts de sis s’han endinsat en massa fins a la Ronda Litoral fins a tallar-la.
El trànsit a la Ronda Litoral ha quedat reobert al voltant de les sis de la tarda després que quedés tallat en ambdós sentits per la protesta de treballadores sanitàries que han respost a la convocatòria de la plataforma "Indignats. No a les retallades a la sanitat", un moviment popular sorgit a Facebook fa uns dies i que ja suma 6.000 adhesions.
Després de deixar la Ronda Litoral, els manifestants han pujat per les Rambles en direcció a la Plaça Catalunya, cridant consignes contra el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, i lemes com "No és cap joc, és la salut".
Un cop arribats a la Plaça Catalunya procedents de l’estàtua de Colom, els manifestants han fet una seguda durant uns minuts en senyal de protesta, fet que també ha obligat a tallat el trànsit amb els crits de ’Sanitat som tots’. Posteriorment, s’han dirigit al Corte Inglés. Des de l’inici de la marxa, s’han anat afegint nous membres del personal sanitari i el nombre de manifestants ha superat àmpliament el miler.
Al matí, de forma coordinada, treballadors del Clínic havien tallat l’avinguda Diagonal, els de Bellvitge la Gran Via, els de l’Hospital del Mar van interrompre la circulació a la ronda Litoral, i els de la Vall d’Hebron ho han fet a la ronda de Dalt.
A altres punts de Catalunya com Viladecans, Lleida i Sabadell les protestes també han comportat que es tallessin algunes vies de trànsit.
Font: Agències cgtcatalunya.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada