viernes, 1 de abril de 2011

Puigcercós insta el Govern a 'plantar-se' davant Madrid i deixar de pagar hisenda i seguretat social


El dirigent republicà celebra el 'Sí' a la independència de Jordi Pujol i espera que CiU segueixi el mateix camí

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha demanat 'valentia' al president de la Generalitat, Artur Mas, per 'plantar-se' davant les exigències de retallada del govern espanyol. Puigcercós ha assegurat que Esquerra estarà al costat del Govern per defensar Catalunya davant de Madrid i ha instat Mas a deixar de pagar hisenda i seguretat social, com van fer en el seu dia governs de Jordi Pujol. 'No podem demanar a la gent que deixi de pagar impostos i es declari insubmís fiscal, però sí que podem deixar de pagar a Madrid', ha afegit. 'En aquell moment es va fer perquè estàvem en litigi amb Madrid, i ara també ho estem perquè Madrid està escanyant Catalunya, i ens hem de plantar', ha afegit Puigcercós. Respecte el vot a favor de la independència que va revelar aquest dijous l'expresident Pujol, Puigcercós l'ha celebrat i espera que CiU 'li faci una mica de cas'.
DIVENDRES, 1 D'ABRIL DE 2011 14:57 H
En aquest sentit, el president d'ERC ha deixat clar que el partit estarà al costat del Govern de Mas 'sense pegues ni excuses' si es planta davant Madrid. Sobre les noves exigències del govern de Zapatero, Puigcercós ha demanat al PSC que 'deixin de fer d'escuders de Madrid'. 'Fa sis mesos, el senyor Nadal i el Govern tripartit també ens haguéssim plantat davant de Madrid', ha declarat.

'Senyor Pujol, benvingut al club'
Durant una visita a Tortosa, Puigcercós també ha celebrat el sí a la independència de l'expresident Pujol. 'Amb trenta anys de retard estem satisfets que Jordi Pujol rectifiqui i vegi la independència com la única sortida viable per a Catalunya', ha manifestat. En aquest sentit, el líder republicà assegura que, com Pujol, cada cop hi ha més gent que creu que aquesta és la única alternativa. Amb tot, el dirigent ha animat CiU a seguir el mateix camí. 'Senyor Pujol, benvingut al club, ara només faltaria que CiU li fes una mica de cas', ha etzibat.

Trasllat cap a la xarxa privada sanitària
El líder republicà també ha valorat les retallades en sanitat que està plantejant el conseller Boi Ruiz als hospitals catalans i les declaracions del titular de Salut assegurant que no afectaran la qualitat del servei. 'M'agradaria creure'l', ha assegurat Puigcercós tot alertant de la veritable intenció d'aquesta retallada. 'Molt ens temem que el que vol el conseller és traslladar ciutadans que utilitzen la xarxa pública cap a la privada. Qui ens diu que els dos quiròfans que volen tancar a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, no es subcontractin a alguna clínica privada de les Terres de l'Ebre que es quedi col·lapsada? Qui ens diu que això no acabarà passant?' ha posat en dubte Puigcercós.

El dirigent polític ha deixat clar que ERC és conscient que les administracions s'han d'estrènyer el cinturó, però ha rebutjat que CiU estigui utilitzant les retallades amb criteris territorials i ideològics. 'Darrera del tancament de quiròfans hi ha el reforçament del sector privat, aquest és l'objectiu del conseller', ha afegit. 

NOTÍCIES RELACIONADES