dimecres, 6 d’abril del 2011

Pujol alerta que l'ofec financer de l'Estat cap a Catalunya posa en risc la cohesió social


L'expresident de la Generalitat planteja el repte de mantenir les polítiques en sanitat i ensenyament davant la crisi econòmica.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha acusat aquest dimecres l'Estat espanyol de voler 'ofegar financerament' Catalunya, fet que afectaria directament a les polítiques de l'Estat del Benestar i de la cohesió social. En un article penjat al portal web del Centre d'Estudis Jordi Pujol, el convergent ha recordat la lluita dels governs de la Generalitat per aconseguir que la comoditat social arribés a tothom i fos de qualitat, alhora que ha plantejat el repte de mantenir les polítiques de sanitat, ensenyament i serveis davant la complicada situació financera que viu el país. Pujol ha acusat també l'estat espanyol d'haver respost sempre a les necessitats de Catalunya amb 'un finançament insuficient' i ha assegurat que cap país ha de renunciar a l'Estat del Benestar per mantenir la cohesió interna i de la convivència.
DIMECRES, 6 D'ABRIL DE 2011 18:11 H
En l'editorial d'aquest dimecres, Pujol ha assegurat que les reclamacions catalanes no són en nom de la història de Catalunya ni en defensa de la llegua i la cultura, sinó per garantir el funcionament de l'ascensor social i per evitar fractures internes. L'expresident de la Generalitat ha assegurat que per poder mantenir el lema 'és català tot aquell que viu i treballa a Catalunya' i que no li sigui hostil, és necessari que tothom es senti ben atès en les seves necessitats. Per Pujol, aquest fet no serà possible si continua 'el procés d'ofec financer a la Generalitat' i, en general, 'a l'economia i la societat catalana'. El convergent ha defensat també que la llengua no és motiu de divisió interna, i ha posat com a exemple els 30 anys d'aplicació de la llei de política lingüística. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada