diumenge, 1 de maig del 2011

Ascó vessa 25.000 litres d'aigua radioactiva a l'interior de la planta

El líquid contaminant no va arribar a sortir del circuit de la central

La central nuclear d'Ascó ha vessat per accident 25.000 litres d'aigua contaminada dins un embornal intern de la zona de contenció. Tot i que el líquid contaminant no va arribar a sortir de del circuit de la central sembla ser que va afectar 14 operaris que treballen en la recàrrega. Des de l'organització ecologista Greenpeace assenyalen que aquest nou incident a la central nuclear demostra que no és segura i que com més anys passen més errades s'hi produeixen. Així mateix, alerten que si la central hagués estat en marxa quan van passar els fets les conseqüències podrien haver estat molt pitjors perquè s'hauria pogut veure afectada la refrigeració del reactor.
DIUMENGE, 1 DE MAIG DE 2011 05:00 H
El vessament va ser notificat dijous per la titular de la central, l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs (ANAV), al Consell de Seguretat Nuclear (CSN). El reactor de la central però, estava aturat ja que actualment s'hi està portant a terme l'operació de recàrrega. Per aquest motiu, l'aigua no va arribar a sortir del circuit intern de la central i per tant en cap cas es pot parlar de fuita sinó de vessament.

Això no obstant, quan van tenir lloc els fets hi havia catorze operaris treballant a l'edifici de contenció i es van mullar els peus amb l'aigua radioactiva. Després de fer-los proves des de l'ANAV s'assegura que no se'ls ha detectat contaminació interna a cap d'ells.

El responsable de l'energia nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha explicat a l'ACN que l'incident demostra que la central no és segura i que com més anys passen més errades s'hi produeixen. Així mateix, ha alertat de les conseqüències greus que haurien succeït si aquest accident hagués tingut lloc amb la central en marxa. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada