dimecres, 25 de maig del 2011

Benach: 'Junqueras és la renovació'


L'expresident del Parlament demana la 'renovació absoluta' del partit després de la derrota del 22M · Descarta que Puigcercós repeteixi com a candidat al 2014

L'expresident del Parlament i número 2 d'ERC a les llistes del 28N, Ernest Benach, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre el procés de renovació de la direcció del partit després de dues desfetes electorals successives. Benach ha advocat clarament perquè sigui l'eurodiputat Oriol Junqueras qui ocupi la presidència del partit: 'Oriol Junqueras representa la renovació'. A més, Benach ha descartat l'opció que Joan Puigcercós sigui rellevat com a president del partit però es mantingui com a candidat a les properes eleccions i afirma taxatiu: 'Amb el resultat de diumenge ni tan sols s'ho pot plantejar, aquesta història s'ha acabat'.
DIMECRES, 25 DE MAIG DE 2011 10:34 H
Benach, que va deixar el seu escó al Parlament després dels mals resultats del 28N demana una 'renovació absoluta' al partit i alerta: 'Si no es renova l'aparell, el president que hi hagi serà un titella'. Benach recorda que la CUP ha emergit a les ciutats mitjanes en que ERC ha fracassat perquè 'són els llocs on, en una part important, hem governat amb els socialistes'.

En declaracions a RAC1, Benach ha estès el problema del futur de la formació republicana no només a qui ha de dirigir el partit sinó que també demana una renovació de l'estructura, el discurs, les idees i l'estratègia del partit. 'Les eleccions de diumenge ens donen un altre important toc d’atenció, per dir-ho suau, perquè efectivament, la trompada és important', raona. Malgrat tot, creu que encara hi ha esperança sempre i quan 'cap de les persones que hi ha a la direcció' sigui al capdavant del partit.

'La propera candidatura d’ERC s’ha de fer a partir de la unitat. Ha de ser consensuada. Això només serà possible si els que fins ara han conformat l’aparell són molt generosos i entenen que el seu paper històric, avui, és deixar pas', els ha demanat. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada