dilluns, 2 de maig del 2011

Duran emplaça el president d'Extremadura a debatre després del 22-M sobre la solidaritat entre els pobles d'Espanya


Assegura que no hi ha d'haver necessàriament alta velocitat per unir tots els indrets de l'Estat espanyol

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha emplaçat el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, a debatre després de les eleccions municipals del 22 de maig sobre la solidaritat entre els pobles de l'Estat. Duran ha replicat aquest dilluns les crítiques del president extremeny a les paraules del dirigent nacionalista en què assegurava que no entenia que el govern espanyol destinés 3.700 MEUR per a l'AVE a Extremadura i alhora es negués a pagar a Catalunya els 1.450 MEUR del fons de competitivitat. En una entrada al seu blog, Duran afirma també que l'alta velocitat no ha d'arribar necessàriament a tots els racons de l'Estat.
DILLUNS, 2 DE MAIG DE 2011 18:41 H
Duran i Lleida ha negat les acusacions del president extremeny sobre el fet que volgués posar en perill 'la necessària concòrdia entre els pobles d'Espanya'. 'Mai no m'ha vist el senyor Fernández Vara ni em veurà entrant en el joc de la confrontació, sinó al contrari, defensant la solidaritat i respecte de tots per a tots. Crec que n'he donat sobrades mostres d'això al llarg de la meva vida política i així es percep a la majoria d'Espanya', ha assegurat. Per això, el portaveu de CiU al Congrés a debatre la solidaritat entre els pobles d'Espanya després dels comicis.

El dirigent nacionalista també ha posat en dubte la necessitat que l'AVE hagi d'arribar necessàriament a tots els punts de l'Estat i assegura que en alguns casos l'alta velocitat és 'més que suficient'. Duran també rebutja el model de l'Espanya radial i en aquest sentit, recomana l'últim llibre de Germà Bel 'Espanya, capital París'. A més, també li recorda a Fernández Vara que mentre a l'Estat ja fa molts anys que hi ha alta velocitat i AVE, Barcelona encara no pot connectar amb Girona ni França a través de l'alta velocitat i en l'eix mediterrani, només en alguns trams.

Les crítiques són per al govern espanyol
'El debat no va amb vostè, sinó amb el govern central, que no vol reduir el seu dèficit en vigílies d'eleccions per quedar bé en els territoris on hi té interès electoral', ha puntualitzat Duran al seu bloc. El portaveu de CiU ha afirmat no entendre que mentre Catalunya no pot cobrar els diners del fons de competitivitat mentre l'Estat no és capaç de reduir inversions, 'vagin destinades a Extremadura o a qualsevol altra part d'Espanya', per evitar retallades en serveis bàsics, com la sanitat, l'educació, les polítiques socials i la seguretat.

Duran ha recordat al president extremeny que Catalunya reduirà el seu pressupost en un 10%. 'No sóc capaç de veure cap altra comunitat autònoma que expressi la mateixa predisposició', sentencia, al mateix temps que afirma que Catalunya podria complir amb els requisits de dèficit públic sinó patís un dèficit fiscal com l'actual. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada