dijous, 5 de maig del 2011

Els actors de doblatge valencians es planten davant Canal9 fins que no els pagui el deute de 3,5 milions d'euros

El col·lectiu decideix no acceptar cap encàrrec de la televisió pública valenciana malgrat que representa el 90% de la seva feina.

El col·lectiu de professionals del doblatge (CPD) del País Valencià ha decidit no acceptar cap encàrrec de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) fins que l'ens públic no liquidi un deute pendent amb els estudis que ascendeix a 3,5 milions d'euros. A través d'una nota de premsa el CPD indica que és conscient de les dificultats dels estudis però assegura que 'la morositat ha arribat a un punt que és millor per a nosaltres deixar de treballar per a Canal9 i no acumular més deute'. Els actors denuncien que RTVV, que representa el 90% de la seva feina, 'incompleix sistemàticament els terminis de pagament' i 'perjudica greument l'escassa estabilitat de la nostra feina'.
 DIJOUS, 5 DE MAIG DE 2011 13:00 H
El col·lectiu de professionals del doblatge ha comunicat a través d'una nota de premsa la decisió de no acceptar més encàrrecs de Canal9 fins que la televisió pública valenciana no liquidi el deute de 3,5 milions que manté amb els estudis de doblatge.

Els actors ha denunciat que la morositat de RTVV està ofegant el sector, que depèn en un 90% de la feina encarregada per l'ens públic, i que 'en poc més d'un any l'actual direcció ha provocat l'ensorrament d'un sector que s'havia començat a consolidar després de 20 anys de treball'.

El CPD també ha criticat que l'administració pública valenciana, de la qual RTVV també forma part, vagi més enllà del termini de 400 dies per pagar els seus proveïdors 'quan segons les darreres informacions aparegudes en premsa, altres empreses, fins i tot presumptament implicades en greus delictes, cobren les seues factures en 30 dies', en relació a una informació apareguda sobre Orange Market.

El col·lectiu ha manifestat que la decisió que ha pres el col·lectiu d'actors 'és arriscada' però asseguren que els actors no tenen una altra opció 'per defensar la dignitat com a persones i treballadors'. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada