dilluns, 2 de maig del 2011

Els gitanos de Badalona, amb Anglada

DILLUNS, 2 DE MAIG DE 2011 05:00 H
El populisme de Josep Anglada no semblen tenir límits. El líder ultra continua recorrent Catalunya amb la intenció d'arreplegar vots atiant la xenofòbia i s'atura especialment en aquelles localitats que han rebut més immigrants els darrers anys.

Una d'elles és Badalona, on el líder del PPC, García Albiol, ja fa anys que utilitza arguments populistes i contra els immigrants per intentar arribar a l'alcaldia. Com ja va denunciar directe!cat, a Badalona el partit de Josep Anglada intentarà aconseguir representació el 22M de la mà d'un històric antiindependentista, Carlos Francisoud, que va estar condemnat a 8 anys de presó per terrorisme ultradretà, i per això es plantegen una campanya encara més extrema que la de García Albiol. 

Anglada va visitar Badalona aquest dissabte a la tarda per denunciar la 'immigració descontrolada' que, segons ell, fustiga la ciutat, i l'acte va esdevenir un autèntic polvorí potencial entre els partidaris d'Anglada i les associacions i els partits d'esquerres que van manifestar-se contra el xenòfob. Per acabar-ho d'adobar, Anglada va comptar, sense esperar-s'ho, amb uns aliats d'excepció, la comunitat gitana de Badalona, que va encomanar-se a Anglada perquè defensi 'la bona gent de casa, la gent de Badalona, paios i gitanos de casa', i expulsi els gitanos de fora, així com els immigrants estrangers i islàmics.


En el súmmum de la demagògia, Anglada va retratar-se envoltat de dones i nens gitanos com si fos el messies, i enduts per l'eufòria van arribar a alçar-lo com un torero. El bany de masses va acabar amb les paraules del patriarca gitano de la zona, que va confessar a Anglada: 'La comunitat gitana de Badalona, de Sant Adrià i de tota la zona aquesta està amb vostès i segueixi vostè ajudant-nos al fet que la gent sàpiga diferenciar entre els gitanos de casa i els gitanos romanesos'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada