dissabte, 7 de maig del 2011

Els partits nazis, a les municipals

DIVENDRES, 6 DE MAIG DE 2011 05:00 H
Amb la proximitat de les eleccions municipals estem veient com, una vegada més, l'Estat espanyol no té problemes per declarar il·legal i anul·lar desenes de candidatures de Bildu al País Basc, algunes d'elles formades per partits amb una tradició democràtica excepcional, i a l'hora permetre que partits directament nazis es presentin a les eleccions.

És el cas d'Alianza Nacional, un partit xenòfob que tot i les agressions constants, robatoris violents d'urnes i apologies del genocidi encara és hora que algun fiscal de l'Estat es plantegi il·legalitzar. La proximitat d'aquest 22M ens permet recordar recordar que les passades eleccions municipals Alianza Nacional va presentar l'assassí de l'independentista Guillem Agulló com a candidat del partit a les municipals de Xiva (València). En aquesta ocasió l'assassí no es presenta als comicis, però el partit presentarà candidatures a diverses localitats dels Països Catalans, entre elles la tarragonina Vila-Seca.

Per què parlem de partit nazi en referir-nos a Alianza Nacional? Perquè el mateix president del partit, Pedro Pablo Peña, ho va assegurar recentment al diari Rioja2: 'Alianza Nacional no frega el nazisme, sinó que l'abraça'. Només en aquest sentit s'entenen les propostes del partit a municipis com Màlaga, on han arribat a proposar la creació de forces de seguretat parapolicials, a l'estil feixista de Mussolini, que patrullarien els carrers prenent-se la llei per la mà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada