dilluns, 30 de maig del 2011

Escola Valenciana considera 'una agressió al futur del valencià' l'anunci d'un model únic d'ensenyament

El president diu que la decisió va en contra dels programes en valencià que asseguren les competències lingüístiques en totes les llengües

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha assegurat que l'anunci fet pel conseller valencià d'Educació, Alejandro Font de Mora, d'impulsar un únic model que elimini les línies d'ensenyament en valencià és 'una agressió al futur' de la llengua. Moreno ha afegit que impulsar una única línia suposaria un 'atac frontal al plurilingüisme i a l'ensenyament de qualitat'. A través d'un comunicat, l'entitat ha criticat que el conseller parli de plurilingüisme per suprimir 'els programes que millors resultats han donat en coneixement de llengües' i aposti per 'un sistema no avaluat que no respon a cap criteri pedagògic i se situa justament al contrari de l'opinió dels experts'.
DILLUNS, 30 DE MAIG DE 2011 16:09 H
'Aquest model proposat és una greu equivocació perquè els alumnes no dominaran valencià, castellà i anglès', ha considerat Vicent Moreno. El president d'Escola Valenciana ha assegurat en resposta a l'anunci del conseller valencià d'Educació, Alejandro Font de Mora d'impulsar un únic model d'ensenyament que 'suprimir les línies en valencià, els programes que garanteixen el millor coneixement de castellà, valencià i anglès, en nom del plurilingüisme, és una barbaritat'.

Moreno ha afegit que es tracta d'un 'atac frontal al plurilingüisme i la qualitat de l'ensenyament al nostre país' i ha considerat la decisió com 'una agressió al futur del valencià a la nostra societat'.

'L'anunci fet hui per Font de Mora torna a situar el Consell fora del consens educatiu i enfront dels criteris pedagògics dels experts. A més, suposa un trencament total del model educatiu aplicat fins hui pel mateix govern que ara el vol suprimir i, sobretot, situa el Consell fora del consens de la Llei d'ús i ensenyament del valencià', ha valorat Vicent Moreno.

En opinió de l'entitat, les competències lingüístiques dels alumnes poden empitjorar si es continua amb la decisió. Per aquest motiu, i segons el comunicat enviat per Escola Valenciana, l'entitat ha emplaçat el conseller d'Educació que 'deixe d'atacar la qualitat a l'ensenyament i aposte per un plurilingüisme real i efectiu'.

Escola Valenciana també ha lamentat que Font de Mora 'encara ens manté a l'espera d'una reunió per parlar justament de plurilingüisme i del document que han elaborat els experts de la Unitat per l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant, on aposten per tot el contrari'.

El comunicat finalitza amb l'anunci del president Vicent Moreno assegurant que si la conselleria manté aquest projecte 'trobarà enfront tot el sector educatiu i la societat valenciana'.

L'ensenyament valencià en una sola línia

Recordem que aquest dilluns al matí el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, que ha anunciat que s'eliminaran les línies educatives diferenciades en valencià i en espanyol, i de cara al 2012 s'unificarà l'ensenyament valencià en una sola línia. A la pràctica, això suposarà la desaparició de les escoles amb el català com a llengua vehicular i la imposició d'un model en espanyol per a tota la ciutadania. Tot i això, Font de Mora ha assegurat que l'aposta és en realitat per un model trilingüe, i ha dit que es garantirà un mínim del 33% de classes en valencià i en castellà, amb un màxim del 33% d'hores en anglès. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada