dilluns, 30 de maig del 2011

Francisco Camps elimina l'ensenyament en valencià

La Generalitat valenciana 'unificarà' les línies educatives, de manera que s'imposarà el model espanyol

La recent victòria electoral de Francisco Camps ha donat ales al PP per impulsar noves polítiques contràries a la llengua pròpia del País Valencià, i la primera d'elles l'ha comunicada aquest mateix dilluns el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, que ha anunciat que s'eliminaran les línies educatives diferenciades en valencià i en espanyol, i de cara al 2012 s'unificarà l'ensenyament valencià en una sola línia. A la pràctica, això suposarà la desaparició de les escoles amb el català com a llengua vehicular i la imposició d'un model en espanyol per a tota la ciutadania. Tot i això, Font de Mora ha assegurat que l'aposta és en realitat per un model trilingüe, i ha dit que es garantirà un mínim del 33% de classes en valencià i en castellà, amb un màxim del 33% d'hores en anglès.
DILLUNS, 30 DE MAIG DE 2011 13:00 H
Font de Mora ha assegurat que la intenció del Govern de Francisco Camps és que aquesta reforma, que acaba amb l'educació en català al País Valencià tal com l'entenem a Catalunya, s'apliqui a partir del curs 2012-2013, i els canvis es vagin realitzant de manera 'progressiva'. 

L'entitat Escola Valenciana ja ha anunciat a través de Twitter que si això tira endavant 'ens hi trobaran de front', i han assegurat 'estar preparats' per l'ofensiva que això suposarà. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada