diumenge, 1 de maig del 2011

La Catalunya del Nord continua sent el país dels subsdidis socials


L'Insee destaca que l'RSA afecta un 10,5% de la població del territori
Els subsidos socials atorgats pel Consell General nord-català situen el territori als primers llocs del rànquing estatal. El menester de solidaritat expressat pels habitants del territori n'afecta el 10,5%. L'Insee ha comunicat un estudi sorprenent en relació amb aquest tema.
Diumenge, 1.5.2011. 01:45h
La Catalunya del Nord destaca a França per tenir una alta taxa de persones que reben assistència social departamental, segons un estudi comunicat  divendres per l'Institut estatal d'estadística i estudis econòmics (Insee). Els indicadors socials sol·licitats per a l'any 2009 fan ressaltar una part de beneficiaris de la Renda de Solidaritat Activa (RSA) "relativament alta", mentre que el nombre de persones grans que reben també una assistència forma part de la mitjana general, en diversos departaments territorials. Es tracta "bàsicament", segons la Insee, dels "departaments urbans de la costa mediterrània, des dels Pirineus Orientals fins a les Boques de Roine, el Nord i el Sena Saint-Denis". Fa dos anys, un total de 10,5% de la població ingressava l'RSA a la Catalunya del Nord, segons un criteri que combina "el beneficiari, el cònjuge i les persones de les quals es fa càrrec", en un percentatge proper al 9,2% registrat al departament de les Boques de Roina, que envolta la ciutat de Marsella, i al 9,8% produït pel departament de Auda. A més, el 21% de les persones majors de 75 anys del territori van cobrar Prestacions de Dependència Personal (APA,), aquesta vegada l'any 2008.

Aquesta sèrie de xifres s'han de comparar amb una altra, publicada fa uns dies per l'Insee, que indica que la Catalunya del nord té una població pobra en un 19,1%, i fins i tot molt pobres en un 10%. Per altra banda, al mes març, un silenci impecable va acompanyar l'anunci de la superació dels 32.000 aturats a la Catalunya del Nord. Però la suma de les estadístiques, arran d'una crisi que ja no es comenta, no pot propiciar una millora general de la moral.

El Castellet, Perpinyà © Hervé Mingo
El Castellet, Perpinyà © Hervé Mingo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada