dimecres, 25 de maig del 2011

L'alcalde d'Igualada, el socialista Jordi Aymamí, plega després de la patacada electoral de diumenge


Enquadrat en el sector maragallista del partit, s'havia mostrat partidari que el PSC es desmarqués del PSOE al congrés espanyol

L'alcalde en funcions d'Igualada, el socialista Jordi Aymamí, ha anunciat avui que plegava després de la patacada electoral que va patir diumenge, quan va baixar de 8 a 5 regidors i CiU va pujar de 6 a 10. Segons el diari comarcal anoiadiari·cat, el discurs que va fer el mateix diumenge ja insinuava aquesta possibilitat, que avui s'ha materialitzat mitjançant un comunicat, en què reconeix que va perdre les eleccions, apunta que el PSC en el seu conjunt pateix una crisi i insta a 'tots plegats' a aprofitar el què ha passat per 'fer autocrítica i renovar els missatges i les persones'.
DIMECRES, 25 DE MAIG DE 2011 11:34 H
Arran de la polèmica negativa dels diputats del PSC al congrés espanyol de reclamar a Jose Luis Rodríguez Zapatero el pagament a la Generalitat dels fons de competitivitat que contempla l'Estatut, Aymamí va sortir públicament a defensar que el PSC hauria pogut diferenciar-se del PSOE tot votant a favor de la moció, sense deixar de criticar també l'actitud de CiU, que considera que 'vol confondre la ciutadania’.

Des del seu punt de vista, els 25 diputats socialistes catalans a Madrid 'haurien pogut votar a favor que es faci el pagament del fons de competitivitat tal com havien fet en el Senat, sense que hagués suposat cap cataclisme pel partit ni per l’Estat’.

Pactes amb el PP
Malgrat aquest posicionament, Aymamí ha estat durament criticat per l'independentisme igualadí, que li ha retret que, mentre va necessitar ERC per aconseguir l'alcaldia, retirés la bandera espanyola de l'ajuntament, però que no va tenir cap inconvenient en tornar-la a posar posar quan va pactar amb el PP, durant els últims vuit anys. A l'última festa major, un col·lectiu d'independentistes va aconseguir penjar una estelada gegant des del balcó consistorial per protestar per aquest afer. Així mateix, Aymamí es va oposar a donar suport a la consulta independentista que la societat civil igualadina va celebrar el 25 d'abril de l'any passat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada