diumenge, 22 de maig del 2011

L'enquesta de TV3 augura una victòria de CiU a Barcelona


El tripartit no aconseguiria sumar i es posaria fi a 32 anys de govern socialista a la capital del país

El sondeig a peu d'urna de TV3 fet públic coincidint amb el tancament de les urnes atorga una victòria clara a CiU a la ciutat de Barcelona. Xavier Trias seria el candidat més votat i aconseguiria entre 14 i 16 regidors, a una distància considerable del PSC que tot i el repunt dels darrers sondejos només hauria aconseguit entre 10 i 12 regidors. Jordi Hereu no podria governar ni tan sols aliant-se amb Ricard Gomà i Jordi Portabella ja que els 4-5 regidors d'ICV sumats als 2-3 d'Unitat per Barcelona no aconseguirien assolir la majoria absoluta. El PP d'Alberto Fernández Díaz obtindria entre 7 i 8 representants al consistori. Ni Solidaritat Catalana per la Independència ni la CUP haurien saltat la barrera del 5% que els obriria les portes de l'Ajuntament de Barcelona. A Girona el sondeig preveu un empat tècnic entre CiU i PSC i l'atenció està situada en la CUP, que podria donar la campanada i irrompre al consistori amb 4 o 5 regidors. Els socialistes aguantarien l'embestida a Lleida i Tarragona on ERC i ICV podrien quedar-se sense representació.
DIUMENGE, 22 DE MAIG DE 2011 19:56 H
La CUP podria donar la sorpresa a Girona entrant al consistori amb 4 o 5 regidors
La CUP podria convertir-se en la revelació d'aquestes eleccions municipals a Girona si es confirmen les dades avançades pel sondeig de TV3, que donen entre 4 i 5 regidors a la formació independentista, que entraria al ple del consistori convertint-se en la tercera força política. La mateixa enquesta a peu d'urna certifica un empat tècnic entre PSC i CiU a Girona, on ambdues formacions aconseguirien entre 7 i 8 escons, de manera que els socialistes -com a Barcelona- podrien perdre l'alcaldia 32 anys després.

El PSC respira a Lleida i Tarragona: Ros revalida la majoria absoluta i Ballesteros s'imposa com a més votada
La derrota del PSC a Barcelona sumada a la previsible pèrdua de l'alcaldia també a Girona no s'hauria estès a Lleida i Tarragona on els socialistes mantindrien aire. A Lleida, Àngel Ros, un dels líders territorials que es postula per succeir José Montilla al capdavant del partit, revalidaria de nou la majoria absoluta amb una forquilla d'entre 14 i 16 regidors. CiU n'obtindria entre 6 i 7 regidors i el el PPC també pujaria amb 5 o 6 regidors.

El sondeig també dóna bones perspectives al PSC a Tarragona on preveu que es mantingui com a força més votada malgrat un lleu retrocés que situaria els socialistes amb entre 13 i 15 regidors, amb un avantatge considerable respecte CiU que es quedaria amb entre 8 i 9 regidors i el PP que en tindria entre 4 i 5.

ERC i ICV podrien quedar-se sense representació a Lleida i Tarragona
ERC arrossegaria la davallada electoral del 28N i podria quedar-se sense representació a Lleida i Tarragona. Tot i que els ecosocialistes aguanten posicions a Barcelona, també podrien patir la mateixa sort que els republicans. Els republicans també podrien quedar-se sense representació a Girona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada