divendres, 20 de maig del 2011

Mas diu que en aquestes eleccions es triarà entre 'els que diuen la veritat i els que l'amaguen'


Duran afirma que mentre el PSC 'instaura la por' davant possibles pactes entre CiU i PP, els socialistes 'els fan quan els convé'

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat que les eleccions del pròxim diumenge van més enllà dels municipis perquè en aquests comicis es triarà entre 'els que diuen la veritat i s'enfronten a la realitat i els que amaguen aquesta veritat i no tenen coratge per enfrontar-se a la realitat'. Per la seva banda, el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha manifestat que mentre el PSC 'instaura la por' davant possibles pactes entre CiU i PP, ells 'fan aquests pactes quan els convé'. En aquest sentit, Duran ha recordat que són molts els ajuntaments en els quals 'PSC i PP han pactat'. Mas i Duran han fet aquestes declaracions durant el míting central de CiU a Tarragona.
DIVENDRES, 20 DE MAIG DE 2011 05:00 H
Davant les 700 persones que han assistit el míting central de CiU a Tarragona, Mas ha apuntat que els que estant dient la veritat a la ciutadania 'som la gent de CiU'. A vegades parlar clar és una mica empipador i dolorós, però la gent demana que diguem la veritat', ha manifestat el president de la Generalitat, que ha afegit que els ciutadans reclamen que se'ls tracti 'com un poble adult i madur'.

Pel que fa a les manifestacions contra les retallades que han tingut lloc aquests darrers dies en diferents ciutats, Mas ha instat als socialistes a que enlloc 'de tanta protesta i cridòria' ajudin a resoldre els problemes que ells han fet sorgir. Tot i que no ha nombrat el seu nom, el president de la Generalitat, s'ha referit a l'alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció pel PSC, Josep Fèlix Ballesteros, que el passat 12 de maig va participar en la manifestació contra les retallades que van tenir lloc a la ciutat. 'Nosaltres som els que apaguem el foc que uns altres van provocar', ha assenyalat Mas.

Per la seva banda, Duran ha assegurat que CiU 'no té cap pacte preestablerts' i ha encoratjat a la candidata de la federació nacionalista a Tarragona, Victòria Forns, a no 'acomplexar-se' davant la 'por' que el PSC 'està instaurant' davant possibles pactes entre CiU i PP. 'Cadascú, en el seu municipi, decidirà el que més li convingui', ha afegit el secretari general de CiU, que ha assenyalat que els socialistes, 'quan els hi convé, sempre pacte amb el PP'.

D'altra banda, Duran també s'ha referit a la idea manifesta per Mas i ha afirmat que el PSC 'és l'origen del problema i, al mateix temps, l'obstacle de la solució'. Amb aquestes declaracions, el secretari general de CiU ha recordat que el govern Tripartit 'ha deixat un dèficit de més de 7.000 milions d'euros a la Generalitat' i que, tot i això, el PSC no ha estat capaç de defensar el fons de competitivitat.

En aquest sentit, la candidata de CiU a Tarragona, Victòria Forns, ha manifestat que 'els mateixos que han provocat la crisi financera, són els mateixos que han aplaudit que els 25 diputats del PSC a Madrid votessin en contra del retorn dels 1.450 milions d'euros'. Forns ha carregat contra el seu principal rival, Ballesteros, al qual ha acusat de ser 'l'únic alcaldable del PSC que no ha criticat als seus companys' i que, tot i això, 'aspira a presidir el seu partit'. 'És l'únic alcalde del PSOE que hi ha a Catalunya. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada