dimecres, 25 de maig del 2011

Només ERC vota a favor d'alliberar els esportistes catalans de l'obligació de jugar amb la selecció espanyola


CiU s'ha abstingut · PSOE i PP creuen que l'obligatorietat 'protegeix' els esportistes de presidents 'independentistes' com Joan Laporta

La Comissió d'Esports del Congrés ha rebutjat aquest dimecres amb els vots del PP i del PSOE i l'abstenció de CiU una iniciativa d'ERC que provava d'alliberar els esportistes de l'obligació d'assistir a les convocatòries de la selecció espanyola. El diputat Joan Tardà ha recordat que la Llei espanyola de l'Esport considera la incompareixença com una infracció molt greu, fet que es converteix en un 'atemptat contra la llibertat individual dels esportistes'. PSOE i PP, en canvi, han afirmat que assistir a la selecció espanyola és 'un honor i un privilegi', i que l'obligatorietat els 'protegeix' i evita que s'hagin d'enfrontar amb potencials presidents 'independentistes' com Joan Laporta.
 DIMECRES, 25 DE MAIG DE 2011 17:48 H
Els republicans demanaven una modificació de l'apartat 47 de la Llei espanyola de l'Esport per eliminar aquesta referència a la presència obligatòria dels esportistes a la selecció, però s'han quedat sols, perquè ni tan sols CiU ha donat suport a la iniciativa.

La diputada de CiU, Montserrat Surroca ha afirmat que malgrat que l'objectiu és 'lloable' la seva formació no creu que sigui pertinent discutir-la en un moment en què s'està elaborant la futura Llei de l'esport professional on ja es debat la qüestió. El diputat d'ERC, Joan Tardà, demanava que es posi punt i final a 'un exercici potencial de coacció' que 'suposa un atemptat contra la llibertat individual' i que 'no està justificat per cap causa legítima'. Segons Tardà, la tasca de la Llei hauria de ser estimular els esportistes per competir a les competicions internacionals, però no establir 'un servei esportiu obligatori'. En aquest sentit ha recordat que a la Llei catalana de l'Esport es va discutir aquest punt i finalment es va optar per no incloure'l.

'Representar Espanya és un honor i un privilegi'
PSOE i PP han acusat els republicans de 'fer política amb l'esport' i han demanat a Tardà que retirés el text 'pel bé de l'esport'. El representant del PP Manuel Domínguez ha assegurat que per als esportistes 'representar Espanya és un honor i un privilegi' i que la selecció 'permet integrar esportistes de diferents territoris del país'. 'No podem perdre més el temps amb un debat com aquest', ha sentenciat.

El diputat socialista Manuel Pezzi ha anat més enllà i ha afirmat que la clàusula de l'obligatorietat és, en realitat, un element de 'protecció' per als esportistes que els permet no haver-se d'enfrontar amb els seus clubs. Segons Pezzi, sense aquesta clàusula un president 'independentista' com Joan Laporta hauria pogut impedir que els set jugadors del Barça assistissin a la selecció i per tant possiblement l'equip de Vicente del Bosque 'no hagués guanyat el mundial'.

A més, segons Pezzi, els jugadors que avui han estat seleccionats 'han saltat d'alegria' quan han rebut la notícia perquè la seva cotització al mercat esportiu 'ha augmentat espectacularment', 'cobraran més i seran més apreciats'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada