domingo, 29 de mayo de 2011

Puig respon a les crítiques defensant de manera aferrissada els Mossos d'Esquadra

Unes 150 persones reben a Valls el conseller d'Interior amb crits de 'dimissió'

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha aprofitat la seva participació al Dia de les Esquadres al Camp de Tarragona, per fer una defensa aferrissada del cos policial després dels incidents que es van produir aquest divendres a Barcelona i Lleida. 'Encara que hi hagi moments com avui en què es pugui posar en dubte alguna cosa, vostès són un referent transcendent per a un país', ha dit Puig al més d'un centenar d'agents dels Mossos que han estat guardonats al Centre Cultural de Valls. Abans però, el conseller d'Interior ha estat rebut per més de 150 'indignats' que, picant cassoles i alçant flors, l'han escridassat i han exigit la seva dimissió durant les dues hores que ha durat la celebració.
DIUMENGE, 29 DE MAIG DE 2011 05:00 H
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat des de Valls els Mossos d'Esquadra després dels incidents d'aquest divendres a Barcelona i Lleida. Puig ha remarcat 'el coratge, l'excel·lència i el compromís' del cos de policia nacional amb la societat catalana i ha criticat que es posi en dubte la professionalitat dels agents, legitimats, ha dit, quan és necessari, a utilitzar la força per mantenir la convivència.

Puig ha assumit que les responsabilitats del que ha passat són polítiques. Segons els conseller, 'es poden posar en dubte l'oportunitat de les decisions que prenen els que tenen les responsabilitats però no pas l'entrega, el coratge i la convicció' dels agents policials. El cap d'Interior ha demanat que si cal fer algun debat respecte a la càrrega policial d'aquest divendres, que aquest 'se l'emporti la política'.

El conseller ha lamentat que la ciutadania 'no sigui de vegades prou conscient' del necessari que és el cos de policia per a la societat, mentre que els ha animat assegurant que la societat 'sap sempre que hi sou però no prou sovint ho reconeixen'. El conseller també ha criticat el paper dels mitjans de comunicació als que ha demanat un major 'equilibri' per evitar que 'es posi en dubte permanentment la feina i la qualitat, la solvència, i l'entrega de la policia del país'.

Crits de dimissió

El conseller d'Interior ha estat escridassat a Valls per unes 150 persones que li han demanat la dimissió. Amb una sonora cassolada i portant flors davant del cordó policial, el grup d''indignats' ha cridat per la cessió del cap d'Interior al que consideren el màxim responsable de les carregues policials i el desmantellament de les acampades a Barcelona i Lleida. A primera hora del matí el grup ha esperat l'arribada del conseller davant del Centre Cultural de la capital de l'Alt Camp amb pancartes on han ironitzat sobre els estris amb què es fa normalment 'la neteja' i amb gràfics de còmic que criticaven la duresa de l'actuació policial.

Al final de l'acte, el grup ha carregat també contra els agents dels Mossos que participaven a la celebració del Dia de les Esquadres, i han esperat, sense èxit la sortida del conseller. Amb crits perquè 'donés la cara' la manifestació s'ha anat diluint als volts de migdia un cop han comprovat que Puig havia abandonat el centre per alguna sortida alternativa. 

NOTÍCIES RELACIONADES