dilluns, 9 de maig del 2011

Rahola torna a la política

DILLUNS, 9 DE MAIG DE 2011 05:00 H

Tot i el seu passat a ERC i l'experiència fallida al capdavant del PI, Pilar Rahola ja fa anys que ha deixat la política activa, si entenem les seves constants picabaralles als programes de Josep Cuní i Jordi Basté com a part de la seva tasca d'opinadora, o com diria Quim Monzó, totòloga, per allò que opina sobre tot.

Aquest cap de setmana, però, Pilar Rahola ha traspassat la lleu línia que hi ha entre opinar a la televisió o a la ràdio i fer política en majúscules. Ha passat durant el pregó de les Festes de Maig de Badalona, on sense citar-lo explícitament, la periodista va referir-se al líder del PP al municipi, Xavier Garcia Albiol, en parlar d'ell com 'el dimoni de la intolerància', en referència a les tesis properes a la xenofòbia del PP badaloní. Tot i tenir-lo a només dos metres, Rahola va vincular el cap dels populars amb la figura de cartró que es crema per Sant Anastasi. 'Amb el dimoni cremem allò que no ens agrada i a la ciutat de Badalona no li agrada la intolerància', reblava Rahola divendres.

Diumenge va arribar la resposta de Garcia Albiol, que criticava 'la utilització política descarada' del pregó. Per Albiol, el pregoner de les festes 'es deu a tots els ciutadans, votin el que votin i siguin quines siguin les seves idees polítiques'. Pel líder popular la intervenció de pilar Rahola va ser 'poc apropiada i poc elegant, una autèntica vergonya', de manera que la periodista, segons Albiol, 'no va estar a l'alçada de les circumstàncies'.

A més Albiol ha contraatacat el salt a la política de Rahola amb males arts, i ha assegurat que quan era regidora de Barcelona, la periodista 'va intentar treure el seu vehicle del dipòsit municipal de Badalona amb un 'usted no sabe quién soy yo''. 'Una persona que va intentar treure el cotxe del dipòsit de la grua de franc perquè tenia un càrrec polític no és la més indicada per donar lliçons de res', ha reblat Albiol.

Ja posats a recordar conductes inapropiades, al líder del PP de Badalona li podríem recordar l'agressió a cops de puny que va protagonitzar l'any 2006 en un míting d'Ángel Acebes a Martorell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada