martes, 3 de mayo de 2011

Tots els líders nacionals es bolcaran amb el seu candidat per Barcelona en l'inici de campanya excepte els del PSC


Jordi Hereu serà l'únic que no comptarà amb la presència i el suport del seu líder, en aquest cas, el primer secretari José Montilla

Els líders polítics catalans es bolcaran aquest dijous a la nit en els actes d'inici de campanya per donar suport als seus candidats a l'alcaldia de Barcelona. Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, Alícia Sánchez-Camacho, Joan Herrera, Joan Puigcercós, Albert Rivera i Uriel Bertran participaran activament en els actes d'enganxada de cartells dels seus alcaldables a la capital. L'únic partit que tindrà com a únic protagonista el seu candidat és el PSC. Jordi Hereu tindrà tot el protagonisme i no es preveu la presència del primer secretari José Montilla. El PSC vol que el protagonisme recaigui en els seus candidats municipals i Hereu s'erigirà com la veu nacional del partit durant tota la campanya.
DIMARTS, 3 DE MAIG DE 2011 05:00 H
El president de la Generalitat, Artur Mas, participarà activament en campanya i també ho farà el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. De fet, dijous a la nit tots dos estaran amb Xavier Trias i al llarg dels quinze dies faran campanya arreu del territori. De fet, ells tres centraran la meitat dels anuncis que CiU farà durant tota la campanya. Altres dirigents del partit que també entraran en campanya seran el president del grup parlamentari, Oriol Pujol, i l'expresident Jordi Pujol.

Mentre la plana major de CiU es bolcarà amb la campanya de Trias i de la resta de candidats municipals de la federació nacionalista, el PSC ha dissenyat una campanya -dirigida per José Zaragoza- que vol estar totalment centrada en els seus alcaldables. De fet, els socialistes han decidit deixar en mans de Jordi Hereu la veu nacional del partit. La voluntat és que exerceixi "d'alcalde de Catalunya", buscant que el candidat a la reelecció a la capital catalana centri tots els focus mediàtics del PSC. Aquesta decisió ha provocat que els socialistes catalans no hagin requerit de dirigents del PSOE per als seus actes i que no prevegin un paper per a líders del partit com l'expresident José Montilla.

De fet, no es preveu que Montilla, que és primer secretari del PSC, estigui amb Hereu en l'enganxada de cartells de dijous a la nit, que es farà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El protagonisme de l'acte d'inici recaurà totalment en Hereu.

Pel que fa al PPC, l'enganxada de cartells consistirà en un sopar al Casinet d'Hostafrancs. Es preveu que Alícia Sánchez-Camacho intervingui en l'inici de la campanya d'Alberto Fernández Díaz. Al llarg de les properes setmanes, Sánchez-Camacho farà campanya per tot Catalunya i s'espera una visita del president del PP, Mariano Rajoy, el 18 de maig en un municipi de l'àrea metropolitana. El líder dels populars es va bolcar en la campanya del Parlament, on va participar 7 dels 14 dies, però la necessitat d'estar ara a municipis d'arreu de l'Estat ha limitat a una vegada la seva presència.

Per la seva banda, Unitat per Barcelona farà l'enganxada de cartells a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya. La llista que encapçala Jordi Portabella (ERC) i que té Joan Laporta (Democràcia Catalana) com a número dos iniciarà la campanya en un acte qui tindrà l'assistència del president republicà, Joan Puigcercós, i del secretari general d'ERC, Joan Ridao.

ICV-EUiA celebrarà l'enganxada de cartells al Mas Guinardó. Ricard Gomà comptarà amb el suport de la plana major del partit, encapçalada pel president d'ICV, Joan Saura, el secretari general, Joan Herrera, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, i la portaveu parlamentària, Dolors Camats, que també assistiran als actes central i final de campanya. Els líders nacionals dels ecosocialistes també faran la seva pròpia campanya arreu del territori donant suport als seus candidats municipals.

C's i SI, per la seva banda, iniciaran campanya amb enganxades de cartells al carrer. Jordi Cañas ho farà a la Rambla del Raval acompanyat del president de C's, Albert Rivera, mentre que Santiago Espot ho farà a Gràcia, a la plaça del Diamant, juntament amb el secretari general de SI, Uriel Bertran, i el secretari de Relacions Institucionals, Alfons López Tena.