viernes, 6 de mayo de 2011

Un pòster de Hitler a la caserna dels antiavalots encén la polèmica a Perpinyà


La imatge era a la infermeria de la CRS (Companyia Republicana de Seguretat)

El sindicat CGT ha presentat una denúncia judicial per apologia del nazisme arran la presència d'un pòster de Hitler a la caserna dels antiavalots de la policia francesa (la CRS, Companyia Republicana de Seguretat) al barri de Les Coves de Perpinyà. La fotografia va penjar-la "el personal del servei públic" a l'infermeria de la CRS, i va ser descoberta el 17 de gener pel mateix sindicat, segons ha explicat a l'ACN el secretari general de la CGT al Llenguadoc-Rosselló, Pierre Place. La infermeria és un espai públic pel qual passen els joves que volen inscriure's a la policia, així que la foto del 'führer' "és la primera imatge" que s'emporten del cos de seguretat, ha lamentat Place.
DIVENDRES, 6 DE MAIG DE 2011 05:00 H
Es desconeix quant de temps va passar el pòster d'Adolf Hitler a la paret de les dependències dels antiavalots francesos, però es dedueix que "diverses setmanes", segons ha explicat el responsable de la CGT, sindicat minoritari a la CRS.

Arran de la denúncia, la fiscalia de Perpinyà ha obert una investigació sobre l'existència del cartell, segons assegura el diari 'L'Indépendant'.

En roda de premsa, el delegat sindical de la CGT a la secció de la CRS 58 a Perpinyà, Robert Gili, va explicar aquest dimarts que va veure el pòster per primer cop el 17 de gener passat, després que  dos treballadors de manteniment l'alertéssin de la seva presència. El cartell era penjat a la paret, a l'esquerra de la porta de sortida de l'infermeria. Es tractava d'una fotografia en blanc i negre d'Adolf Hitler, acompanyat d'un altre oficial.

Sanció equivalent "a fumar a la via pública", segons la CGT

Aleshores, explica la premsa local, Robert Gili va fotografiar el pòster, que té una mida de 42 x 59 centímetres. Segons Gili, aquell mateix dia va demanar una reunió amb el cap de la CRS 58, però aquest no el va rebre. Tot i això, el mateix dia van despenjar la foto.

El 22 d'abril, la CGT va posar una queixa contra la persona que havia penjat el pòster i la CRS va obrir una investigació administrativa en el sí del mateix organisme. El resultat va ser "la mateixa sanció que en una altra ocasió va ser aplicada a un policia per fumar a la via pública", va dir Gili en roda de premsa, relata 'L'Indépendant'.