dilluns, 13 de juny del 2011

El PSOE estudia avançar les eleccions espanyoles a finals de novembre

Segons 'El País' i 'El Mundo' els socialistes aprofitarien el creixement de llocs de treball de durant l'estiu per minimitzar uns possibles mals resultats

El PSOE estudia avançar les eleccions generals a finals d'aquest novembre enlloc del 4 de març, segons 'El País' i 'El Mundo'. Els dos diaris citen fonts del PSOE i del govern espanyol, que apunten que tant el president Zapatero com el candidat Rubalcaba ho tindran complicat per mantenir al 100% la seva reiterada promesa d'esgotar la legislatura per l'evolució de la crisi econòmica, les circumstàncies polítiques, l'estabilitat parlamentària o el deteriorament del suport ciutadà a Zapatero i al PSOE, factors clau que poden acabar amb un avançament electoral. En qualsevol cas, serà Zapatero qui prendrà la decisió final, segons coincideixen els dos diaris.
DILLUNS, 13 DE JUNY DE 2011 12:59 H
Els socialistes aprofitarien d'aquesta manera el creixement dels llocs de treball que es produirà en la temporada turística per tal de minimitzar els resultats electorals desfavorables. També es creu que esperar al març podria llastar les possibilitats de Rubalcaba.

'El País' explica que algunes fonts del PSOE precisen que poc pot ajudar al país intentar allargar la legislatura si no hi ha suports parlamentaris suficients per acabar algunes reformes en marxa, si la situació econòmica es deteriora i, sobretot, si el descontentament i el rebuig dels ciutadans amb Zapatero i el PSOE es manté en l'alt nivell reflectit en les passades eleccions municipals.

Per la seva banda, el diari 'El Mundo' comenta que a més de jugar amb les dades de l'atur també es barregen altres variables sobre les que treballa Zapatero com és aconseguir el suport parlamentari suficient per a la reforma de la negociació col·lectiva, finalitzar la reforma del sistema financer i tirar endavant el nou model de pensions i els pressupostos pel 2012. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada