sábado, 4 de junio de 2011

ERC 'respecta però lamenta' que Carod-Rovira hagi estripat el carnet del partit

Els independentistes confien que el proper congrés del partit revifi la formació

Esquerra ha 'lamentat' que el que va ser el seu gran líder de la darrera dècada, Josep Lluís Carod-Rovira, hagi decidit donar-se de baixa i abandonar el partit i el projecte sota aquestes sigles. La marxa de l'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, que ha estat confirmada per la formació després que s'hagi sabut aquest dissabte que va enviar una carta de deserció, ha fet reaccionar ja al partit, que per boca del seu portaveu, Ignasi Llorente, mostrat el seu 'respecte' a la decisió de Carod. A més, Llorente ha volgut destacar que el congrés d'Esquerra és l'oportunitat per revifar el partit i 'establir les bases' per demostrar que els independentistes tenen 'un projecte viu i amb futur'.
DISSABTE, 4 DE JUNY DE 2011 13:12 H
Esquerra Republicana de Catalunya respecta però lamenta. Amb aquestes paraules ha definit, en un comunicat, Esquerra Republicana el seu sentiment davant la carta que Carod va enviar divendres als dirigents del partit per anunciar que es dóna de baixa i que abandona la formació de la què va ser màxim responsable. El portaveu, Ignasi Llorente, ha assegurat, a més, que la cúpula 'lamentem la seva decisió però la respectem i demanem el màxim respecte i comprensió a tothom, de dins i fora d'Esquerra, sobre aquesta decisió'.

El portaveu d'Esquerra, però, no ha volgut estalviar lloances a l'exvicepresident i ha afirmat que 'Carod-Rovira ha estat una persona molt important per al projecte recent del nostre partit i la seva contribució forma part de l'ADN polític, no només d'Esquerra, sinó d'una part molt important de l'independentisme d'aquest país'.

Per últim, Ignasi Llorente ha volgut remarcat que 'enguany Esquerra celebra el seu 80è aniversari i el nostre segueix sent un projecte viu i amb futur', i ha explicat que aquesta oportunitat ha de fer que 'el proper Congrés Nacional serveixi per establir les bases del que és el partit més antic del país i que volem que sigui també el més modern'.