divendres, 10 de juny del 2011

La Delegació del Govern del País Valencià nega que s'hagi carregat contra els 'indignats'


Explica que només s'ha tractat d''una resposta puntual' a les agressions 'de radicals, antisistema i exaltats'

La Delegació del Govern del País Valencià ha afirmat que les càrregues d'aquest dijous al migdia contra els manifestants del moviment del 15-M que s'han concentrat a les Corts Valencianes no han estat 'en cap moment' fruit d'una càrrega policial sinó d'una 'resposta puntual' contra 'l'agressió prèvia per part d'un grup d'antisistema que ha llançat objectes contundents contra els policies'. En aquest sentit, la delegació assegura que els agents han intervingut 'només quan s'han registrat actes violents d'un reduït grup de manifestants'. Els enfrontaments han acabat amb cinc detinguts el mateix dia que es constituïa la cambra amb els diputats escollits en les darreres eleccions del passat 22 de maig.
DIVENDRES, 10 DE JUNY DE 2011 05:00 H
La Delegació del Govern del País Valencià ha explicat aquest dijous que a primera hora del matí agents de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) han acordonat la zona que envolta el Palau de les Corts, desallotjant pacíficament les persones concentrades a les portes de l'edifici. A més, relata que al llarg del matí uns 200 manifestants, 'entre els quals predominaven elements radicals i antisistema', subratlla, han envoltat tots els accessos a les Corts, sense que s'hagi produït cap incident destacable tot i que els grups han proferit tot tipus d'insults i lemes ofensius contra les institucions i la policia.
 
Al migdia, mentre se celebrava l'acte de constitució de les Corts Valencianes, un grup d''exaltats', segons la versió oficial, ha increpat els agents de la UIP fins que se'ls ha hagut d'identificar. Segons assegura, s'han llançat tota mena d'objectes contra la policia amb el resultat de vuit agents ferits i s'ha actuat amb una actitud 'desafiant i irrespectuosa'. Davant d'aquest fet, els policies de les Unitats d'Intervenció s'han vist obligats a rebutjar l'agressió mitjançant l'ús de les seves defenses reglamentàries en una actuació que ha durat escassos segons, segons explica la delegació. Fruit de l'operació s'ha restablert l'ordre i s'han detingut cinc persones per presumptes delictes d'atemptat, lesions i desordres públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada