divendres, 10 de juny del 2011

Tremosa demana a Brussel·les que garanteixi el dret a rebre ensenyament en valencià

Denuncia davant la Comissió Europea l'eliminació de l'educació en la llengua pròpia per part del govern de Camps

DIVENDRES, 10 DE JUNY DE 2011 05:00 H
L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha demanat a la Comissió Europea (CE) que intervingui i prengui mesures per garantir el dret a rebre ensenyament en valencià després que el govern de Francisco Camps hagi anunciat la supressió de les línies en valencià per passar a un model únic d'educació trilingüe en castellà, anglès i valencià. Tremosa, en col·laboració amb el Bloc Nacionalista Valencià i Escola Valenciana, ha preguntat a la CE 'quines mesures pensa prendre perquè els ciutadans valencians segueixin gaudint de les mateixes garanties i facilitats d’accés a les llengües minoritàries que la resta de ciutadans europeus'.
L'eurodiputat també ha demanat a la CE que expliqui si li sembla que el retrocés que aquesta mesura suposarà en l'ús del valencià a l'ensenyament del País Valencià 'respecta l'esperit de la Carta Europea de llengües regionals i minoritàries'.

Segons exposa Tremosa, el projecte de decret presentat pel conseller valencià d’educació suposa 'una clara reducció del percentatge d’ensenyament en valencià a un màxim que mai podria superar el 50%', el que suposa la pràctica eliminació de la immersió lingüística al País Valencià. 

NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada