divendres, 10 de juny del 2011

Un informe de Nacions Unides declara Internet com un dret humà


El document s'ha presentat a l'assemblea general que s'està fent aquests dies a Ginebra

'L'única i canviant naturalesa d'Internet no només permet als individus exercir el seu dret d'opinió i expressió, sinó que també forma part dels seus drets humans i promou el progrés de la societat en el seu conjunt', indica el ponent de l'ONU Frank La Rue en un document presentat a la 17a sessió del Consell de Drets Humans. El text insta els governs a esforçar-se 'per fer Internet àmpliament disponible, accessible i assequible per a tots', per la qual cosa 'assegurar l'accés universal' a la xarxa 'ha de ser una prioritat per a tots els estats'. L'ONU també assenyala alguna de les violacions del dret a accés a Internet com filtrar o bloquejar contingut o fer 'ciberatacs'.
DIVENDRES, 10 DE JUNY DE 2011 05:00 H
En el document sobre l'accés a la xarxa presentat a las sessió del Consell de Drets Humans que se celebra fins el 17 de juny a Ginebra. La Rue considera que una de les violacions del dret a accés Internet és filtrar o bloquejar certs continguts. En aquest punt insta els intermediaris a revelar qualsevol de les demandes que puguin rebre en aquest sentit.

Una altra de les violacions, segons el document, és tallar l'accés a la xarxa com es va fer, per exemple, durant les revoltes d'Egipte. L'ONU afirma que l'accés al WWW s'ha de mantenir i és especialment valuós 'en moments política clau com eleccions, temps d'intranquil·litat social o adversaris històrics i polítics'.

Els atacs de pirates informàtics a algunes empreses violen, segons apunta eol document, l'article 12 de la Declaració Universal dels Drets Humans. L'ONU diu que els estats han de tenir polítiques clares sobre la regulació i càstig per l'ús indegut d'aquestes dades.

L'informe conclou dient que 'Internet com un mitjà per exercir el dret a la llibertat d'expressió només pot servir a aquests propòsits si els estats assumeixen el seu compromís per desenvolupar polítiques efectives per aconseguir l'accés universal'. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada