dissabte, 16 de juliol del 2011

El govern dels Estats Units exigeix ​​que els dominis de rojadirecta romanguin bloquejats

Por Miguel Jorge | 14 de julio de 2011, 10:04

Noves notícies pel que fa al cas de  rojadirecta  i Port 80, propietària del lloc. Després de la  demanda dels espanyols el mes passat al govern dels Estats Units per bloquejar els dominis , les  autoritats del govern del país  han aixecat la veu  exigint a la Cort de Nova York, encarregada del cas, que romanguin amb el bloqueig i la confiscació, ja que es tracta d'una "font de pirateria" . No només això, des dels Estats Units es reclama que contractin a uns "bons advocats" i que acudeixin al país si volen un judici.
Per a aquells que no s'acordin del cas, l'1 de febrer d'aquest any  Estats Units va bloquejar els dominis. com i. org de rojadirecta , el lloc web d'enllaços esportius espanyol que operava a través de l'empresa port 80. El moviment estava emmarcat dins de l'operació nord-americana " En nostres Dominis ", una ordre amb capacitat al país per bloquejar permanentment aquells dominis que consideren que violen o infringeixen les lleis al país en matèria de  copyright  i "pirateria".
El 16 de juny va ser  rojadirecta la que demanava al govern dels Estats Units demanant que es restablissin els dominis  confiscats a més de demanar responsabilitats sobre les accions. Port 80 afirmava que el lloc contenia a 865.000 usuaris registrats i que no existia cap infracció de  copyright .
El principal problema és que  aquestes operacions estan sotmeses a la jurisdicció nord-americana en detriment de la sobirania d'altres estats , de manera que prevalen la "sentències" dels Estats Units encara que a Espanya es va fallar a favor de rojadirecta .
Aquest últim moviment es tracta d'una mesura de pressió de les autoritats sobre el jutge que tracta la demanda a la cort de Nova York. Els arguments per aquesta sol.licitud vénen a ser que  si se'ls retornen "les eines" tornaran a incórrer en els mateixos delictes , incidint que rojadirecta directa es tractava d'alguna cosa més que una pàgina d'enllaços.
El pitjor del cas és que  sense haver-se celebrat cap judici per defensar-se, Port 80 és la que ha de demostrar  que el lloc mai va ser utilitzat d'infringir la llei. Si es tracta més d'una empresa espanyola, que no està subjecta a les lleis de  copyright  dels Estats Units, no s'ha presentat cap prova davant els tribunals espanyols. És a dir, Estats Units actua pel seu compte, bloqueja i incauta dominis, i després exigeix ​​que es demostri en el seu territori si és o no infractor.

Font:  alt1040.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada