divendres, 15 de juliol del 2011

El Govern nega que vulgui retallar de nou la nòmina als treballadors públics

Governació assegura que els 'sacrificis' que ha demanat Mas-Colell no passaran per això.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha negat aquest dijous que l'executiu es plantegi una retallada dels sous dels treballadors públics i ha garantit que manté les seves paraules del passat 30 de juny al Parlament, quan va assegurar que no hi hauria una nova baixada de salaris. Així ho han explicat a l'ACN fonts de Governació, que han assegurat que no hi haurà rebaixa, tot i que sí que ha dit que hi poden haver acords en empreses públiques que comportin canvis en les jornades laborals o en les vacances, tal com ha afirmat el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que ha demanat 'sacrificis' als funcionaris i treballar 'el mateix per una mica menys'.
DIJOUS, 14 DE JULIOL DE 2011 17:22 H
Un portaveu de Vicepresidència ha negat que el Govern s'estigui plantejant una nova reducció general del sou dels funcionaris. D'aquesta manera, la vicepresidenta ratifica la seva afirmació del passat 30 de juny en comissió parlamentària, on va lamentar els 'rumors interessats' que circulaven entre el personal de la Generalitat sobre una hipotètica rebaixa dels sous dels funcionaris i va dir que 'el context obliga a una congelació salarial, però no es baixaran els sous'.

Aquest dijous, el conseller Mas-Colell ha fet una crida als funcionaris a assumir 'sacrificis' i ha plantejat treballar 'el mateix per una mica menys' amb fórmules com canvis en la jornada laboral o en el número de vacances.

En aquest sentit, i tot i descartar la rebaixa generalitzada de les nòmines, Governació no descarta que hi hagi empreses públiques a les quals els treballadors i la direcció puguin arribar a acords que comportin treballar més hores o canvis en els dies de vacances per evitar la presentació d'ERO. De fet, les mateixes fonts recorden que acords recents, com el de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, van en aquesta línia. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada