dilluns, 25 de juliol del 2011

El PP, com Ciutadans, inicia una croada contra el CAT a les matrícules

Després de votar els primers pressupostos del Govern Mas engeguen una bateria d'iniciatives per exigir la persecució legal del distintiu.

El PP presentarà una bateria d'iniciatives al Parlament per exigir el compliment de la legalitat en relació a les matrícules i evitar els adhesius amb el CAT. El portaveu adjunt del PPC, Pere Calbó, afirma que 'és insòlit que haguem d'exigir precisament als garants del compliment de les lleis no només que les compleixin sinó que no facin crides a la insubmissió'. En aquest sentit, ha retret al conseller d'Interior, Felip Puig, que exhibís a la cambra parlamentària una multa en què es veia que el seu vehicle portava el CAT. Les mesures són la resposta popular a les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, animant a portar el CAT.
DILLUNS, 25 DE JULIOL DE 2011 05:00 H
La proposta de resolució també insta el Govern a no interferir davant del Servei Català de Trànsit (SCT) i els Mossos d'Esquadra en la seva obligació d'aplicar el procediment sancionador en matèria de trànsit d'acord amb la normativa vigent, i que en cap cas, es cursi cap ordre al SCT, al cos dels Mossos d'Esquadra ni a les policies locals en el sentit de no sancionar la incorporació de l'adhesiu amb les lletres CAT en les matrícules dels vehicles o qualsevol altre modificació d'aquestes. 

Pel que fa als vehicles de la Generalitat, Calbó ha recordat que el passat dijous el portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, va adreçar una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per tal que garanteixi que els vehicles amb titularitat de la cambra compleixen la llei, donat que alguns no ho fan. 

En aquesta línia, la proposta de resolució presentada també demana que el Govern doni les instruccions oportunes per tal que les matrícules dels vehicles de representació i de servei de la Generalitat no incorporin cap tipus de modificació ni d'adhesiu ni distintiu que alteri el seu contingut legalment determinat.

D'altra banda, el PPC ha presentat una bateria de preguntes parlamentaries per tal de saber si el Govern disposa d'un informe jurídic que avali la crida feta als ciutadans per alguns membres del Govern en la que es demana tapar la lletra E de les matrícules dels vehicles amb un adhesiu amb les lletres CAT. 

Entre d'altres qüestions, Calbó també pregunta quantes sancions ha imposat el Servei Català de Trànsit per posar l'adhesiu CAT sobre la lletra E a la matrícula durant els anys 2007, 2008, 2009, 2010 i el que va del 2011. 

ETIQUETES cat, cshomsmatrículapppuig
NOTÍCIES RELACIONADES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada